Karaismailoğlu: Bizim son 19 yılda yaptığımız altyapı projeleri afetlerden pek etkilenmiyor, etkilenen köprüler yıllar önce yapılmış olanlar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sinop'un Ayancık ilçesinde kurulan seyyar köprüye ilişkin açıklamalarda bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ayancık'ta önemli bir köprünün inşallah akşama doğru imalatını bitirmiş olacağız. Vatandaşımızın ihtiyacı olan, önemli olan Ayancık şehir geçişini sağlamış olacağız" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karaismailoğlu, 11 Ağustos'ta yaşanan selde köprüleri büyük ölçüde yıkılan ve hasar gören Sinop'un Ayancık ilçesinde, köprü çalışmalarını inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterinde bulunan Hafif Alaşımlı Sabit Köprü'nün (HASK), Ayancık ilçesindeki kurulumunu da takip eden Karaismailoğlu, ilçede ulaşımın yeniden normale dönmesi için yoğun bir çalışma olduğunu vurguladı.

Bakan Karaismailoğlu, "Aynı şekilde Türkeli'de, Bozkurt'ta Bartın'da da devletimizin bütün kurumlarının bütün bakanlıkların çok hummalı topyekun bir mücadelesi var. İnşallah bu sel afetinin 5. gününde yaraları sarmaya başladık" diye konuştu.

"Bölgeyi eskisinden daha iyi hale getireceğiz"

Ayancık'ta önemli bir köprünün imalatını akşama saatlerine doğru bitirmiş olacaklarını söyleyen Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

"Bugün de Ayancık'ta önemli bir köprünün inşallah akşama doğru imalatını bitirmiş olacağız. Vatandaşımızın ihtiyacı olan, önemli olan Ayancık şehir geçişini sağlamış olacağız. Yine Çatalzeytin Türkeli arasında da ulaşım aksamıştı. Oranın geçişini de inşallah yarın itibariyle tamamlamış olacağız. Bunlar geçici köprüler, geçici projeler. İnşallah bu ihtiyaçları karşıladıktan sonra kalıcı kuvvetli sağlam projelerimizi de en kısa zamanda yapıp bitireceğiz. Bölgeyi eskisinden daha iyi hale getireceğiz"

"Bunların kısa sürede üstesinden geleceğiz" 

Bakan Karaismailoğlu, sel bölgesine bir taraftan elektrik ve suyun verildiğine, diğer taraftan ise ulaşım yollarının bağlandığına işaret ederek, "Bir taraftan bu 5 günlük süre içinde vatandaşımızın ihtiyaçlarını taleplerini karşılamak doğrultusunda hem havadan hem karadan çok önemli gelişmeler yaptık. Hem helikopterlerimiz hem arabalı vapurumuzla, Karayolları, DSİ, İller Bankası, AFAD adını sayamadığım kurumlarımızın hepsi gönüllülük esasıyla cansiperane çalışıyorlar. Çalışmaya da devam ediyorlar. İnşallah bunların kısa sürede üstesinden geleceğiz" ifadesinde bulundu.

"Selden etkilenenlerin çoğu yıllar önce yapılmış köprüler"

Köprüleri tomrukların yıktığı iddiası çerçevesinde ilerisi için ne gibi tedbirler düşünüldüğü sorusu yöneltilen Bakan Karaismailoğlu, “Biz zaten bölgede yaşanan sorunların hepsini biliyoruz. İnşallah bundan sonra böyle olası bir afet durumunda etkilenmeyecek sanat yapıları, köprüler, yollar inşa edeceğiz. Bizim zaten son yıllarda yaptığımız yani son 19 yıldır yaptığımız büyük ulaştırma altyapı projelerinde zaten böyle afetlerden pek etkilenmiyor zaten. Bölgede de zaten son yıllarda yapılan köprüler etkilenmedi aslında. Bu etkilenen köprülerin çoğu yıllar önce yapılmış köprüler” diye konuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU