TTB'den göçmenler için aşı çağrısı

TTB, Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan Kovid-19 tablolarının geçici koruma statüsündeki Suriyeliler ile herhangi bir kaydı olmayan göçmenleri kapsamadığını belirtti

Fotoğraf: AA

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık Bakanlığı'na Türkiye'deki göçmenlerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı aşılanması yönünde çağrıda bulundu.

TTB, bakanlığa gönderdiği yazıda, Kovid-19 tablosu ve istatistiklerde Türkiye nüfusunun yüzde 5’ini oluşturan Suriyeliler ve kaydı olmayan düzensiz göçmenleri kapsamadığına dikkat çekti.

Pandemi ile birlikte göçmenlerin hayatlarının daha da zorlaştığına dikkat çeken TTB, birçok açıdan durumları daha da kötüleşen sosyoekonomik yıkıma uğrayan göçmen ve mültecilerin Kovid-19'dan korunmalarının daha güçleştiği belirtildi. Özellikle düzensiz göçmenlerin sınır dışı edilme korkusuyla herhangi bir sağlık merkezine başvuramadığını kaydetti.

Göçmenlerin aşılanmasının salgınla mücadelede önemli bir araç olduğu açıklanan yazıda salgından etkilenme ihtimali daha fazla olan göçmenlerin, Kovid-19’dan zarar görmemeleri için aşılanmaları gerektiği hatırlatıldı.

Şu ana kadar kamuoyuna yansıyan çalışmaların son derece yetersiz göründüğü, aşı randevu sisteminde; Arapça, Farsça ve Türkiye’de kullanılan diğer birçok dil seçeneği bulunmadığı, ayrıca internete ulaşamamanın da, aşılanmanın önünde ek bir bariyer oluşturduğunun altı çizildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU