Donald Trump bir helikopterini daha satıyor

Helikopter, açık artırmada 1 milyon doların üzerinde bir fiyata satılabilir

Trump, başkanlığa veda ederken Beyaz Saray'dan helikopterle ayrılmıştı (AP)

Donald Trump'ın milyonlarca dolarlık kişisel helikopter filosundaki bir helikopteri daha elinden çıkardığı belirtiliyor. Fakat endişelenmeyin, bir helikopteri hâlâ duruyor. Ayrıca önemsiz bir detay olarak Boeing 757'si var.

1990 model Sikorsky S-76B helikopterinin liste fiyatı yok ama benzer araçlar son yıllarda 1,5 milyon doların (yaklaşık 12,5 milyon TL) üzerinde satıldı.

Haberi geçen ilk kuruluş olan TMZ'de, "Kaynaklar TMZ'ye... Eski Başkan'ın kısa süre önce kişisel helikopterlerinden birini satışa çıkardığını belirtti. Fakat kesin bir fiyatı bulunmuyor. Muhtemel alıcılar sadece teklif gönderebilir" dendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Altı yolcu kapasiteli helikopterin kuyruğundaki ikonik TRUMP logosu silinirken, helikopterin eski başkanın filosunda edindiği N76TE kuyruk numarası halen duruyor.

Krem beyazı deri koltuklar, altın aksesuarlar ve baştan sona savurgan bir Afrika maun döşemesiyle iç mekan da belirgin biçimde Trumpsı görünüyor.

Geçen kasımda bir başka helikopterlerini daha satışa çıkaran New Yorklu şatafatlı işadamı, 2020 seçimlerini kaybettikten sonra küçülmeye gitmişe benziyor.

İngiltere Kraliçesi ve hayatını kaybeden basketbol yıldızı Kobe Bryant tarafından da kullanılan aynı türden helikopterler, Trump'ın yükseklerde uçan New York gayrimenkul müteahhidi ve sonrasında siyasi aday olarak imajlarının önemli bir parçasını oluşturuyordu. Helikopterler, Trump'ın "The Apprentice" televizyon programında ve seçim kampanyası rotasında sıklıkla görünüyordu.

Eski ABD Başkanı, helikopterlerinden bazılarını satmasına rağmen, üçüncü bir helikoptere ve ayrıca özelleştirilmiş tam donanımlı bir 757 jumbo jete sahip.

Çok sayıda dava ve cezai soruşturmayla karşı karşıya kalan Trump, muazzam yasal ücretler ödüyor.

Forbes'un haberine göre ultra yüksek net servete sahip kimseler pandemi sırasında evden eve seyahat ediyor. Bu bağlamda, Trump'ın ekstra paraya ihtiyacı varsa, özel jet uçakların iyi satmasından faydalanabilir.

Önümüzdeki birkaç yıl içinde yüz milyonlarca dolarlık kişisel garantili borçla karşı karşıya kalacak olan Trump'ın eski bankalarının ve iş ortaklarının çoğu, seçimler ve özellikle de 6 Ocak olaylarından sonra eski başkanla bağlarını kesti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU