Akşener’den Erdoğan’a: Tahkimcilerin avukatı demiyem de Mahmut mu diyem?

İYİ Parti lideri Erdoğan’a “tahkimcilerin avukatı” demeye devam edeceğini ifade etti

Fotoğraf: İYİ Parti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyaretlerine devam ettiği Kocaeli’de Gebze, Körfez ve Karamürsel ilçelerinde esnafı dinledi.

Toplanan kalabalığa bir konuşma yapan Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kanal İstanbul konusunda söylediklerine cevap verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akşener şunları söyledi:

Arkadaş çıktı Kanal İstanbul’la ilgili Sayın Erdoğan çıktı dedi ya, bizim söylediğimize, Biz, Çinlilere, biz Batılılara, biz finans çevrelerine ve beşli çeteye dedik ki; bakın biz iktidara geliyoruz kesinlikle buranın ihalesine girmeyin beş kuruş ödemeyiz. Abi çıktı dedi ki, bunlar bunu söylüyor ama o tahkim sebebi ile söke söke alırlar, bizden alırlarmış. Biz dediği sizsiniz, Allah’a şükürler olsun adam bizi siz görüyor, çok memnun olduk biz bu işe. Bu arada sen söke söke alırız diyorsun tahkimcilerin avukatı mısın dedim bana da çok kızmış abi. Arkadaş tahkimcilerin avukatı demiyem de Mahmut mu diyem? Elbette tahkimcilerin avukatısın diyecem.

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan, cumartesi günü 'Kanal İstanbul'un güzergahı üzerinde yer alan bir geçiş yolunun temel atma projesinde yaptığı konuşmada, "Devletlerde devamlılık esastır. Bunlar devlet terbiyesi de görmediler. Siz nasıl devlet yönetimine talipsiniz ya? Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla da alırlar" demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU