Denizaslanı, kendisinden yakınan balıkçının röportajını bastı

Görüntüler sosyal medyada viral oldu

Şili'de denizaslanlarından şikayetçi olan bir balıkçının röportajını denizaslanı bastı.  

Bío-Bío bölgesinde yer alan Tome kasabasında yaklaşık 300 denizaslanı kıyıya çıktı.

Denizaslanlarının, katil balina olarak da bilinen Orkalar gibi avcılardan kaçmak için kıyıya geldiği düşünülürken, bazıları da hayvanların şiddetli rüzgarlar nedeniyle karaya çıktığını söylüyor.

Denizaslanlarının sayısının artmasıysa ülkedeki balıkçılık açısından büyük sorun oluşturuyor. Erkeklerinin ağırlığı 680 kiloya kadar çıkabilen denizaslanları, balıkçı ağlarını kolaylıkla parçalayabiliyor ve günde onlarca kilo balık yiyebiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kasabada bir balıkçı, kendisiyle yapılan röportajda denizaslanlarının işlerini nasıl zorlaştırdığını anlatırken kameralara ilginç görüntüler yansıdı.

Videoda balıkçının "Bu bir istila, bir denizaslanı istilası" dediği sırada arkadan bir denizaslanının kilitli tutuldukları bölmenin kapısını açtığı görülüyor.

Balıkçıysa hayvanın arkadan geldiğini fark etmeden "28 yıldır sayılarını azaltmak için hiçbir önlem alınmadı" diyerek röportaja devam ediyor.

Bu sırada kapıyı açan denizaslanı hızlıca balıkçıya ve kameraya doğru koşmaya başlıyor. Fakat son anda bir başkası araya girerek hayvanı durduruyor.

Sosyal medyada viral olan görüntüler, YouTube'da 9 binden fazla görüntülenme aldı.



Independent Türkçe, BBC, India Today

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU