İsrail hayvan kürkü ticaretini yasaklayan ilk ülke oldu

PETA: Tarihi zafer

ABD'nin Kaliforniya eyaleti de kürk satışını yasaklamıştı (Reuters)

İsrail hayvan kürkünün alınıp satılmasını yasaklayan dünyadaki ilk ülke oldu. Çevre Koruma Bakanı Gila Gamliel kararı çarşamba günü yaptığı açıklamayla ilan etti. Karar, hayvan hakları örgütleri tarafından zafer olarak nitelendirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gamliel şunları söyledi:

Kürk endüstrisi dünya çapında yüz milyonlarca hayvanın öldürülmesine ve tarif edilemez bir ıstıraba neden oluyor. Yabani hayvanların dersini ve kürkünü kullanmak ahlaksızlık ve kesinlikle gereksizdir. Bu düzenleme, İsrail moda endüstrisini daha çevre dostu ve hayvanlara karşı daha nazik hale getirecek.

Hayvan hakları örgütü PETA, yasağı "tarihi zafer" olarak nitelendirdi ve bu değişikliğin "sayısız tilkiyi, vizonu, tavşanı ve diğer hayvanları acımasızca öldürülmekten" kurtaracağını bildirdi.

 

 

Bir diğer hayvan hakları grubu Humane Society International'ın Birleşik Krallık müdürü Claire Bass, "Bu, hayvanları koruma çabaları konusunda gerçekten tarihi bir gün" dedi ve şöyle devam etti:

İsrail'in kürk yasağı, dünyanın dört bir yanında acı çeken milyonlarca hayvanın hayatını kurtaracak. Ayrıca yasak kürkün etik dışı, gereksiz ve çağdışı olduğuna dair net bir mesaj veriyor.

Yeni yasaya göre, kürk satışına sadece "bilimsel araştırma, eğitim, dini ve geleneksel amaçlar" için izin verilecek. Bass, bu istisnalara rağmen yasağın önemli olduğunun altını çizdi.

 

Independent Türkçe, Jerusalem Post, LiveKindly

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU