Endonezya ve Japonya'daki Instagram kullanıcılarının su samuru çılgınlığı, hayvanların evlere ve kafelere hapsedilmesine neden oluyor. Araştırmacılar, bu trendin su samurlarının avlanmasına neden olduğunu ve türü yok olmanın eşiğine getirdiğini söylüyor.
Evcil hayvan olarak baktıkları su samurlarının fotoğraflarını paylaşan sosyal medya fenomenleri, Asya'nın birçok bölgesinde kısmen suda yaşayan türün doğal ortamından ayrılmasına sebep oluyor.
Japonya’da açılan ve giderek yaygınlaşan su samuru kafelerine giden müşteriler bu hayvanlarla oynuyor ve hatta satın alıp evlerine götürüyor.
Yürütülen gizli soruşturmalar sonucunda, yasadışı su samuru ticareti yapan yüz binlerce üyeye sahip Facebook grupları bulundu.
Soruşturmalardan birini yürüten Dünya Hayvanları Koruma (WAP) kuruluşuna göre; vahşi yavruları doğadan çalan, yavruları yakalamak için ebeveynlerini öldüren organize çiftçilerin ve avcıların müşterileri, Facebook gruplarındaki çoğunluğu oluşturuyor.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Araştırmacılar su samuru nüfusunun kaçak avlanma yüzünden azaldığını belirtti.
Buna göre hayvanların bazıları, doğal ışığın ve hatta suyun bile olmadığı ortamlarda tutuluyor.
Görgü tanıkları, birçok su samurunun kendi pençelerini ısırdığını ve başka travma belirtileri gösterdiğini bildirdi.
Hayvan hakları savunucusu Cassandra Koenen konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:
“Sevimli olması vahşi bir hayvanı eve götürebileceğiniz anlamına gelmez. Ne yazık ki, birçok insanın sosyal medyadan etkilenmesiyle bu düşüncenin terk edildiği görülüyor. Ancak su samurlarının doğada sahip olacağı şeyleri insanların evde sağlaması imkansız.”
*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.
https://www.independent.co.uk/news
Independent Türkçe için çeviren: Nezir Sümerkan
© The Independent