Sedat Peker, Bakan Soylu ile "eski sağ kolum" dediği Erdal Aras'ın fotoğrafını paylaştı

Sedat Peker bugün yayımladığı videoda, Erdal Aras'ın, DP Başkanlık seçimlerinde aday olan Bakan Soylu'nun yanında görev aldığını söylemişti

Fotoğraf: Twitter 

Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında kırmızı bülten talep edilen Sedat Peker, eski "adamı" olduğunu iddia ettiği Erdal Aras ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile fotoğrafını paylaştı.

Soylu'nun Demokrat Parti (DP) Genel Başkanlığını kazandığı döneme ait fotoğrafı paylaşan Peker şunları kaydetti:

Benim eski sağ kolum olan Erdal Aras bey ve süslü sülümanın demokrat parti genel başkanlığı kazanma sevinçleri.

Peker videoda da bahsetmişti

Peker, bugün yayımladığı videoda da , eski sağ kolu olarak nitelendirdiği Erdal Aras'ın, o dönem DP Başkanlık seçimlerinde aday olan Bakan Soylu'nun yanında görev aldığını söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakan Soylu'nun DYP Genel Başkanlığı'na seçilirken kendisinin "elemanı" olan Erdal Aras'ı Sancaktepe Belediye Başkan adayı yaptığını iddia eden Peker, "Genel Başkan seçileceğin zaman paraları ben yolladım, Erdal dağıttı paraları herkese. 14 oyla seçimi kazandın. Erdal Aras'ı DYP MKYK üyesi ve Sancaktepe Belediyesi Genel Başkan adayı yaptın. 'Erdal Baba' diyordun benim adamıma. O zaman ben de senin deden oluyorum, hiyerarşide onun üstüyüm" dedi.

Soylu da fotoğraf paylaşmıştı

Dün TRT Haber'e konuk olan Bakan Soylu, "Bataklık Operasyonu" kapsamında uyuşturucu kaçakçısı 2 baronun yakalandığını, bunlardan birinin Çetin Gönen olduğunu ve işin içinde FETÖ'nün de olduğunu öyleyerek, Gören ile Peker'in yan yana çekilmiş fotoğrafını paylaşmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU