Can Ataklı: Akşener “tankın üzerine çıkan ilk kişi” olmaya kalktı ama olmadı, düştü

“Bana göre son zamanlarda kazandığı bütün sempatiyi yitirdi. Belki de hayırlısı budur. Kimse hak etmediğini almamalı”

Fotoğraf: AA

Korkusuz yazarı Can Ataklı, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in 104 emekli amiralin bildirisi dolayısıyla yaptığı açıklamayı eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ataklı, bugünkü köşesinin “Akşener ‘tankın üzerine çıkan ilk kişi’ olmaya kalktı ama olmadı, düştü” başlıklı kısmında İYİ Parti liderini şu ifadelerle eleştirdi:

İktidar, 104 emekli amiralin açıklamasından yola çıkarak çok büyük bir yıldırma operasyonuna başlarken muhalefet içinde en büyük tepki, İYİ Parti başkanından geldi. Akşener, iktidar sözcülerinden bile daha ileri giderek emekli amiralleri “zevzek” olarak niteledi. Zevzek “geveze, saçma sapan şeylerle uğraşan” anlamına geliyor. Her biri alalında uzman, özellikle Mavi Vatan’ı korumak için canları pahasına çabalayan emekli amiralleri “zevzek” diye aşağılamak herhalde hoş bir davranış değil.

Akşener’in bu çıkışı sosyal medyada tepkilere neden oldu. Kimileri İYİ Parti liderini AKP ile birlikte çalışmakla suçladı. Ben aynı kanıda değilim. Akşener iktidarla iş tutmuyor, tutmadı da. Bu çıkışı tamamen kahraman olma sevdasından kaynaklanan bir davranış bana göre. İYİ Parti lideri, gerçekten bir darbe girişimi olduğunu sandı ve “Tankın üzerine çıkan ilk kişi” olmaya soyundu. Olmadı tabii.

Ve bana göre son zamanlarda kazandığı bütün sempatiyi de yitirdi. Belki de hayırlısı budur. Kimse hak etmediğini almamalı.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU