Uyuşturucu kullandığı görüntüler gündem olan serbest bırakıldıktan sonra ikinci kez gözaltına alınan eski AK Parti Genel Merkez personeli Hamza Kürşat Ayvatoğlu, ve 5 kişinin savcılık sorguları tamamlandı.
Alınan bilgiye göre, Kürşat Ayvatoğlu’nun verdiği ifadede, bu kez görüntülerdeki maddenin kokain olduğunu itiraf ettiği belirtildi.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Kendisine kokaini satan kişinin de ismini verdiği kaydedilirken, bu şüpheli ifade üzerine gözaltına alındı.
Soruşturma savcısı, ifadeler sonrası, 6 şüpheliyi tutuklama talebi ile nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk etti.
Ayvatoğlu’nun TCK’nın 188. maddesinin 3. fıkrasında yer alan uyuşturucu ticareti ile suçlandığı, görüntüleri çeken kişinin ise uyuşturucu kullanmayı özendirmek ile suçlandığı belirtildi.
Konutu terk edemeyecek
Sulh ceza hakimi tarafından sorgulanan Ayvatoğlu'nun ifadesi 14 dakika sürdü.
Hakimlik, Ayvatoğlu’nun konutu terk etmeme şartıyla adli kontrol altına alınmasına karar verdi.
Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İlk gözaltısının ardından yaptığı 'pudra şekeri' savunması ve ortaya çıkan görüntüleri ile tartışmaların odağına oturan isim, arkadaşlarının itirafıyla yeniden gözaltına alınmıştı.
Independent Türkçe, Habertürk, Ankaragazetecisi