Fransa'da ecstasy operasyonu: "1 milyon euroluk" haplar uyuşturucu değilmiş

Ecstasy hapları yerine Haribo'nun jelibonu çıktı

Polis, narkotik imalathanesine baskın yaptıklarını açıklamıştı (Paris Polis Teşkilatı / Twitter)

Fransa'da polisin baskında uyuşturucu diye el koyduğu ürünlerin, jelibonların toza dönüştürülmüş hali olduğu ortaya çıktı.

Polisin çarşamba günü başkent Paris'te düzenlediği baskında, en az 1 milyon euroluk ecstasy türü uyuşturucuya el konduğu açıklanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polis teşkilatının Twitter'daki paylaşımında "narkotik maddelerin paketlendiği bir imalathaneye baskın düzenlendiği" ifade edilmişti.

Ayrıca baskında iki kişi de gözaltına alınmıştı.

Ancak perşembe günü açıklanan toksikoloji raporları ekibi şaşkına uğrattı. Başkentin kuzeyindeki Saint-Ouen banliyösündeki apartmanda bulunan malzemelerin "narkotik ya da zehir içerikli maddelerle ilişkili olmadığı" ortaya çıktı.

Daha sonrasında, el konan maddenin ünlü şekerleme üreticisi Haribo'nun "Tagada Çileği" jelibonlarının toz haline getirilmiş versiyonu olduğu anlaşıldı.

Şekerlemelerin neden toz haline getirildiği ya da uyuşturucu olarak ihbar edildiği henüz bilinmiyor.

Öte yandan gözaltına alınan şüphelilerden birinin eşyaları arasında birçok çalıntı telefon ve ecstasy hapı üretiminde kullanılan makina bulunduğu belirtildi.

Geçen yıl da benzer bir olay Tayland'da yaşanmıştı. Ülke tarihinin en büyük ketamin baskını olarak duyurulan polis operasyonunda ele geçirilen maddelerin temizlik ürünü olduğu ortaya çıkmıştı.


Independent Türkçe, BBC, RTE

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU