Cihangir İslam, CHP'ye katılırken "siyah kefenini" çıkardı… AK Parti'li Turan'ın "CHP Atatürkçüleri kovdu" çıkışına Bekaroğlu'ndan yanıt: Saçlarını-başlarını yoluyorlar

"İslamcı" çevrenin tıp profesörlerinden Cihangir İslam'ın yeni siyasi durağı CHP oldu. Tıpkı İslam gibi muhafazakar kökenli CHP'lilerden Bekaroğlu'na göre CHP sosyal demokrat çizgiye oturuyor

 

İstanbul Milletvekili Cihangir İslam'a rozeti CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu taktı / Görüntü: Periscope

Saadet Partisi, Has Parti ve MAZLUMDER'in kurucuları arasında bulunan Cihangir İslam, muhafazakar çevrelerde tanınan bir tıp profesörü. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


İslam, PKK'ya yönelik operasyonların durdurulmasını isteyen "Barış Akademisyenlerinin" üniversitelerdeki görevlerinden ihraç edilmelerinin ardından onlara destek açıklayan ikinci bildiriye imza verdiği için 2017'de Kafkas Üniversitesi'ndeki görevinden ihraç edildi.

Cihangir İslam, o günden sonra hep siyah kıyafetler giymeye başladı.

2018'de seçilerek gittiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşmalarda da üzerinde hep simsiyah kıyafetler vardı.

Sorduklarında ''Bu benim kefenim'' diyordu. KHK ile ''sivil ölü'' haline getirildiğini söyleyen İslam, haksızlıklar ortadan kalkmadan siyah kıyafetlerini çıkarmayacağını söylüyordu.

2020'de Saadet Partisi'nden istifa eden İslam, geçtiğimiz gün Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İslam'ın yakasına 6 oku taktığında, yeni partili vekilin üzerinde bembeyaz gömlek vardı. 

Kılıçdaroğlu, muhafazakarlarla ortak bir zemin arıyor

Kılıçdaroğlu bir süredir muhafazakar kitlelere ulaşmanın ve onlarla bütünleşmenin yollarını arayan bir siyasetçi.

Bunun için muhafazakar oluşumların kapısını çalan ve onlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, muhafazakarları partisine davet ediyor. 

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, kişisel sosyal medya hesabından İslam'ın yıllar önce CHP'ye yönelik yaptığı eleştirileri gündeme getirdi. 

CHP'nin "Milliyetçi, Atatürkçü, ulusalcı" oldukları bilinen Mehmet Ali Çelebi ve Muharrem İnce gibi vekilleri kovduğunu savunan Turan, ömrü CHP ile kavgayla geçmiş adamların törenle CHP'ye kabul edildiğini söyledi.

Turan, "Tarihteki CHP ile şimdiki CHP'nin sadece isim benzerliği var" iddiasında.

Bekaroğlu: Adalet, eşitlik ve insan hakları diyenler CHP'de yer bulabiliyor

Geçmişte Refah Partisi, Fazilet Partisi, Saadet Partisi gibi Milli Görüş partilerinde siyaset yapan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da Bülent Turan'ın sözlerine uygun olarak, CHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu döneminde sosyal demokrat çizgiye daha çok oturduğu görüşünde. 

Bu durumun partiyi Türkiye'deki tüm kimliklerin siyaset yapabildiği bir noktaya getirdiğini söyleyen Bekaroğlu, ''Adalet, eşitlik, insan hakları çizgisinde konumlanan ve bunları önemseyen herkes CHP'ye yer bulabiliyor. Partide olan budur. Daha önce CHP'de çok rastlanmayan muhafazakarların ve Kürtlerin partide siyaset yapabilmesi bu durumun bir ürünü'' diye konuştu. 

"CHP'ye bakınca 28 Şubat'ı görmek istiyorlar"

"CHP'deki değişimden parti içindeki küçük bir grup rahatsız oluyor" diyen Bekaroğlu, "O grubun dışında bazı AKP'liler de saçlarını-başlarını yoluyor. 'Atatürkçü çizgi yok oldu' diyerek anlamsız açıklamalar yapıyorlar. CHP 'Eski CHP' olsun istiyorlar. Partiye bakınca 28 Şubat'ı görmek istiyorlar. Göremeyince de Kemal Kılıçdaroğlu'ndan daha çok nefret ediyorlar'' ifadelerini kullandı.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU