CHP, "Diyarbakır Anneleri" ziyaretiyle eleştirilerin önüne geçti mi? Tanrıkulu: Trollerin ne söyleyeceği bizi ilgilendirmez, annelerin talebi bizim talebimiz

CHP'li heyet, 550 gün sonra "Diyarbakır Anneleri"ni ziyaret etti. Annelerin heyete tepki gösterdiği iddia edildi. CHP'ye göre ise iddialar, "algı operasyonu"

CHP'li heyet "Diyarbakır Anneleri"ni ziyaret etti / Fotoğraf: AA

"Diyarbakır Anneleri" 3 Eylül 2019'den beri Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü binasının önünde oturma eylemi düzenliyor.

Oturma eylemlerini sürdüren anneler, çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutuyor.

Bir buçuk yıldır devam eden oturma eylemine Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Vatan Partisi'ne, Demokrat Parti'den Anavatan Partisi'ne kadar birçok lider ve siyasetçi anneleri ziyaret etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Siyasetçilerin yanı sıra Türkiye'de faaliyet yürüten birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi de oturma eylemine destek ziyareti gerçekleştirdi.

Ancak Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) eylem düzenleyen Diyarbakır Anneleri'ni neden ziyaret etmiyor konusu çokça tartışıldı.

Nitekim dün (3 Mart 2021) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun da içinde olduğu heyet Diyarbakır Anneleri'ne destek ziyaretinde bulundu.

Ziyaretten sonra bu sefer de "Bu kadar basit bir ziyaret için neden 550 gün beklendi?" şeklinde eleştiriler yapıldı.

"CHP defalarca ziyaret etti ama haber olmadı"

Ayrıca ziyarette oturma eylemi düzenleyen ailelerin CHP'li heyete tepki gösterdiği de iddia edildi.

Independent Türkçe'ye konuşan CHP'li Tanrıkulu, annelerin CHP'li heyete tepki gösterdiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

"Bu kadar basit bir ziyaret için neden 550 gün beklendi?" eleştirilerine yanıt veren Tanrıkulu, "Diyarbakır İl Örgütümüz ve bölgeye giden milletvekillerimiz birçok defa anneleri ziyaretti ama bu haber olmadı" dedi.

 

CHP'li heyet "Diyarbakır Anneleri"ni ziyaret etti
CHP'li heyet "Diyarbakır Anneleri"ni ziyaret etti / Fotoğraf: AA

 

Diyarbakır'da çocukları ile ilgili talepte bulunan bütün annelerinin taleplerinin meşru talepler olduğunu belirten Tanrıkulu, "Biz hiçbir gencin, insanın dağda olmasını ve silahlı çatışmalar içerisinde girmesini istemeyiz. İstemiyoruz. Silaha da şiddete de karşıyız" diye konuştu.

"Gideceğimiz ana kadar kimseye bilgi vermedik"

CHP olarak bulundukları bütün ortamlarda Diyarbakır Anneleri'nin meşru taleplerine vurgu yaptıklarını kaydeden Tanrıkulu, AK Parti'nin konuyu bir siyasal propaganda aracı olarak kullanmasına karşı olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bizim itiraz ettiğimiz nokta AK Parti'nin bunu siyasal bir propaganda aracı olarak kullanmasıdır. İtirazımız bu annelerin acısı ve taleplerini kendi politikalarının bir aracı haline getirmek istemesidir. İtirazımız bunu bir politikaya dönüştürmek ve anneleri siyasi amaçlarına alet etmesidir. Yoksa CHP olarak annelerin taleplerine karşı çıkıyoruz diye bir durum sözkonusu değil. Onlarla beraberiz, onların talepleri bizim talebimizdir."

"Trollerin ne söyleyeceği bizi ilgilendirmez" ifadelerini kullanan Tanrıkulu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Annelere ziyaretler olsa da olmasa da hep birileri itiraz edecek. Biz oraya kendi kameralarımızla gitmedik. Gideceğimiz ana kadar da hiç kimseye bilgi vermedik. Trol medyasına yansıyan görüntüler dışında görüntüler var. Trol medyasının verdiği görüntü, manşet veya haberler doğru değil. Gözleriyle bizimle iletişim kuran, bizi gördüklerinde sarılan anneler ve hissettiklerimiz var. O annelerin gözlerinde acı ve gözyaşı var. Hiçbir anne çocuğunu böyle bir ortamda ölümü bekler gibi beklemek istemez. Biz işin bu tarafındayız. Dediğim gibi kimin ne söylediği önemli değil."
   

   

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU