Tolga Şardan: Kılıçdaroğlu’nun koruma müdürü için “ihmali yok” raporu veren başmüfettiş emekli edildi

"Emniyet yönetimi idare lehine rapor vermeyen müfettişlerin teşkilattaki görevlerine son verileceği mesajını da veriyor"

Fotoğraf: AA

T24 yazarı Tolga Şardan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişiminde ana muhalefet liderini koruyan koruma müdürü Koray Aslan hakkında ilk olarak “ihmali yok” raporu veren ardından yeni bir rapor hazırlayarak “ihmali var” diyen başmüfettişin emekli edildiğini yazdı. Şardan, başmüfettişin emekli edilmesine emniyet lehine rapor hazırlamamasının sebep olduğunu söyledi. 

Şardan, T24’te “Büyüteç” isimli köşesinde Kılıçdaroğlu’nun koruma müdürü Koray Aslan hakkında hazırlanan raporları şöyle anımsattı:

Büyüteç'in daimi okurları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Çubuk'taki şehit cenazesinde yaşanan linç girişimiyle ilgili kaleme aldığım yazıları hatırlayacaktır.

Bu yazıların içerikleri olayla ilgili güvenliği sağlayacak olanlar hakkında ihmal olup olmadığının araştırılmasıydı.

Olayın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun onayı ile olay hakkında Mülkiye, polis ve jandarma müfettişlerinden bir araştırma ekibi oluşturulmuştu.

Müfettiş ekibi yaşananları polis ve jandarma açısından ayrı ayrı incelemişti.

Bu inceleme sonunda, Mülkiye ve polis müfettişleri CHP liderinin koruma müdürü Koray Aslan ve ekibinin Akkuzu Köyü'nde yaşananlarda herhangi bir kusurunun bulunmadığını tespit etmişti.

Dosya, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ın başkanlığında toplanan Disiplin Kurulu'nda görüşülmüş ve bir kez daha müfettiş incelemesi yapılması kararı alınmıştı.

Bu karar sonrasında aynı müfettişler bir kez daha olayı mercek altına almış, bu kez CHP liderinin koruma müdürü Aslan'ın ihmalini tespit etmiş ve kınama cezası istemişti!

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şardan, söz konusu başmüfettişin mayıs ayında emekli edildiğini ifade etti ve yazısının devamında şunları yazdı:

İşte, olayın ardından İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklamalarında doğrudan hedef aldığı Aslan'la ilgili önce "ihmal yok", ancak idarenin ısrarı sonrasında "ihmal var" raporuna imza atan polis başmüfettişinin, Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu (YDK) kararıyla 2020'de emekli edildiği ortaya çıktı.

Emekli edilen müfettiş ilk rapora Temmuz 2019'da, ikinci rapora ise Ocak 2020'de imza attı.

Ardından dört ay sonra Mayıs 2020'de toplanan YDK, yaş haddinde emekli olmaya daha zamanı olan polis başmüfettişini emekliye sevk etti.

Daha önce de yürütülen bir FETÖ soruşturmasında idarenin istediği gibi rapor yazmayan bir polis başmüfettişinin emekli edildiğini konu etmiştim.

Bu olayda da, her ne kadar sonrasında idarenin istediği görüşteki rapora imza atmış olsa da, emniyet yönetimi ilk raporu unutmadı!

Böylelikle, emniyet yönetimi idare lehine rapor vermeyen müfettişlerin teşkilattaki görevlerine son verileceği mesajını da veriyor.

 

T24, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU