Avrupa'da bir ülkede daha Kovid-19'un hızlı yayılan türüne rastlandı... Vaka tespit edilen ülke sayısı 13'e yükseldi

İspanya'nın başkenti Madrid'de koronavirüsün yeni türünü taşıyan 4 kişi tespit edildi

Fotoğraf: Reuters

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Birleşik Krallık'ta mutasyona uğrayan daha türü İspanya'da da tespit edildi.

Madrid Özerk Yönetimi Kamu Sağlık Genel Direktörlüğünden yapılan açıklamada, söz konusu yen türün, Madrid'de 4 kişide tespit edildiği bildirildi.

Vakalardan birinin salı günü Londra'dan geldiği belirtilen açıklamada, aynı aileden olan diğer 3 vakanın da onunla temas eden kişiler olduğu bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, daha hızlı yayılan Kovid-19'un bu türüyle bağlantılı 3 şüpheli vakanın da bulunduğu kaydedildi.

Fransa ve İsveç'te de tespit edildi

Koronavirüsün yeni türüne, Fransa ve İsveç'te de rastlandı.

Fransa Halk Sağlığı Kurumu'ndan yapılan açıklamada, Londra'dan 19 Aralık'ta Fransa'nın Tours kentine gelen bir Fransız'da Kovid-19'un daha bulaşıcı türüne rastlandığı belirtildi. Sözkonusu kişinin semptom göstermemesine rağmen karantinaya alındığı ve bu kişiyle temaslıların tespit edilmesine yönelik çalışmalara başlandığı ifade edildi.

İsveç Sağlık Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise , Sörmland bölgesinde Kovid-19'un mutasyona uğramış türünün İngiltere'den gelen bir kadında tespit edildiği ve bunun İsveç'te bilinen ilk vaka olduğu ifade edildi.

10 ülkede görülmüştü

Birleşik Krallık Sağlık Bakanlığı, Kovid-19'un daha hızlı yayılan bir türünün tespit edildiğini duyurmuştu. Mutasyona uğrayan virüs, Birleşik Krallık, Hollanda, Danimarka, Avusturya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Belçika, İtalya, ve Ukrayna, Almanya ve Singapur'da görülmüştü.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU