Hong Kong polisi, metro istasyonunda demokrasi yanlısı gazete okuyan yolcuyu kordona aldı

Görüntüde yetkililer metro platformundaki eylemciyi izlerken görülüyor

Apple Daily gazetesinin başmuhabiri olaya dair bu fotoğrafı Twitter'da paylaştı ((Twitter/@lwcalex)

Hong Kong polisi çarşamba günü yolcu sayısının az olduğu bir metro istasyonunda demokrasi yanlısı Apple Daily gazetesini okuyan bir göstericinin etrafını sararak bu kişiyle diğer yolcular arasına kordon çekti.

Apple Daily gazetesinin paylaştığı görüntüde, en az 9 polis memuru ve çok sayıda istasyon görevlisinin, bankta sessizce oturup elindeki gazetenin sayfalarını karıştıran lise öğrencisini izlediği görüldü.

Gazetenin haberine göre geçmişte de tek kişilik eylemler yapan hükümet karşıtı bir gösterici olarak bilinen David isimli gencin etrafına polis şeridi çekildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

David'in Apple Daily gazetesini açık ya da planlı bir eylem kapsamında okuyup okumadığı henüz bilinmiyor.

Gazete editöryal açıdan Çin yönetimini eleştirirken, demokrasi yanlısı eylemcilere de sempatiyle yaklaşıyor. Hong Kong polisi, gazetenin kurucusu olan girişimci Jimmy Lai'yi ağustos ayında yeni ulusal güvenlik yasasını ihlal suçlamasıyla tutuklamıştı.

Eylem yapmayı suç saydığı ve Çin'e Hong Kong üzerinde aşırı hakimiyet tanıdığı gerekçesiyle uluslararası düzeyde eleştirilen yasa, son karışıklık dalgasını da tetiklemişti.

Gazete hadisesinin vuku bulduğu Kowloon'daki Prens Edward istasyonu, polis ve göstericiler arasındaki çatışmaların sıklıkla patlak verdiği bir nokta haline geldi.

Bu istasyonda geçen yıl ağustos ayında bir mitingden evlerine dönmekte olan kişilere gelişigüzel düzenlendiği öne sürülen bir saldırıda, yetkililer yolcuları döverken ve tren vagonlarının içine bibergazı sıkarken görüntülenmişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU