Kurallara uymadan karşıdan karşıya geçen siyahi adam polis kurşunuyla öldü

Bir mahalle sakini, "Bir şeyler yemeye gitmişti, sonrasında sokakta öldüğünü öğrendik" dedi

Kaliforniya eyaletinin San Clemente şehrinde kurallara uymadan karşıdan karşıya geçtiği için durdurulduğu belirtilen siyahi bir adam, evsizlere yardım programında görevli polis tarafından vurularak öldürüldü.

The Orange County Register gazetesinin haberine göre şehirdeki evsizlere yardım ekibinde yer alan, Orange Şerif Departmanı'ndan (OCSD) iki memur çarşamba günü evsiz olduğu sanılan bir adama yaklaştı.

OCSD'den Çavuş Dennis Breckner, "Bu kişiyle temastan kısa süre sonra fiziksel bir münakaşa yaşandı" dedi.

Hemen ardından da iki el silah ateşlendi.

Polislerin kimliği belirlenemeyen adama kalp masajı yaptığı ancak söz konusu kişinin olay yerinde hayatını kaybettiği bildirildi.

Görgü tanıkları KNBC'ye yaptıkları açıklamada, polislerin adamın sokakta kurallara uymadan karşıdan karşıya geçtiğini gördükten sonra bu kişiye yaklaştığını söyledi. Çavuş Breckner, vurulan adamın siyahi olduğunu ve mensup olduğu ırkın vurulma hadisesine dair soruşturmanın parçası olmadığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Breckner, yakındaki bir işyerinden gelen olay anına ait güvenlik kamerası görüntülerinde, adamın tartışma esnasında polislerden birinin silahına hamle yaptığının görüldüğünü söyledi.

The County Register'a konuşan 23 yaşındaki Chloe Miller, iki görevliyle adamı önce yolun ortasında gördüğünü, daha sonra bu kişinin memurlar tarafından kaldırıma çekilip burada yere yatırıldığını söyledi.

Miller, "İki el silah sesi duydum ve bu olay, o kişi yere düştükten sonra oldu" dedi.

KNBC'nin bildirdiği olayın cep telefonu görüntüleri, iki polisin yanından geçmeye çalışırken ve memur onun oturması için el hareketi yaparken adamın "Bana dokunmayı bırak" diye bağırdığını gösteriyor.

Adam oturmayı reddediyor, daha sonra polislerin adamı yere serdiği görülüyor ve arka arkaya iki el ateş açılmadan önce bağırışlar duyuluyor.

CBSLA tanıklarına göre polislerden biri, ateş açılmadan hemen önce adamın silahı tuttuğunu söyleyerek bağırdı. Olayın hemen sonrasında yetkililerden adamın silahlı olup olmadığına dair bir açıklama gelmedi.
 


Bölge sakinleri adamın orada tanınmış biri olduğunu belirtti. Yerel sakinlerden Melinda Steinmetz, The County Register'a şunları söyledi:

Çiçekçiye gitti ve aç olduğu için para istedi.

Ardından bir şeyler yemeye gitti ve sonra öğrendiğimiz şey sokakta ölmüş olduğuydu.

Çavuş Breckner, polislerden sadece birinin ya da her ikisinin ateş edip etmediğinin soruşturma sonucu ortaya çıkacağını söyledi.

Şu anda sadece biri ateş etmiş gibi görünüyor.

Orange Bölge Savcılığı olayı araştırırken, Şerif Departmanı da idari bir soruşturma yürütecek.

Çavuş, ABD'de polis vahşeti nedeniyle devam eden gerginlikler dolayısıyla departmanın olabildiğince şeffaf davranacağını kaydetti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU