Daha önce "35 bin dolar altı araç üretemeyiz" diyen Musk'tan yeni açıklama: Batarya maliyetini düşürerek Tesla fiyatını 25 bin dolara çekebiliriz

Tesla'nın batarya teknolojilerini tanıtan Elon Musk, "Bu en başından beri bizim hayalimizdi. Üç yıl içerisinde tamamen otonom 25 bin dolar değerinde elektrikli araç üretebileceğiz" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Reuters

Elektrikli otomotiv devi Tesla'nın kurucusu Elon Musk, şirketinin "Batarya Günü" adlı etkinliğinde yatırımcılara gelecek planlarını anlattı. 

Tesla’nın Kaliforniya’daki fabrikasında düzenlenen etkinlikte konuşan Musk, gelecek üç yıl içerisinde, batarya maliyetlerini yarı yarıya indirerek 25 bin dolarlık araç üreteceklerini söyledi. 

Musk, daha önce yaptığı bir açıklamada Tesla'nın büyük ihtimalle hiçbir zaman 35 bin doların altında bir araba üretmeyeceğini söylemişti.

Haberin ardından bu yıl yüzde 400 yükselen Tesla hisseleri, günlük yüzde 6,9’luk artışla 395 dolara kadar çıktı. 

Tesla’nın yılda 20 milyon araç üretmek istediğini belirten milyarder girişimci, kuru elektrot teknolojisi ve bataryayı aracın yapısal bir elementine dönüştürmek gibi inovasyonlarla batarya maliyetlerini düşürmeyi planladıklarını anlattı. 

Kaliforniya’nın Fremont kentinde yer alan fabrikalarında batarya hücresi üretilmesi, Nevada’da lityum kil çökeltilerinin kullanım hakkına sahip olmak gibi planlar sayesinde Tesla, 2023’e kadar maliyetleri düşürmeyi hedefliyor. 

Tesla’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Andrew Baglino, planlanan inovasyonların gerçekleşmesi durumunda maliyetlerin yüzde 56 azalacağını, batarya fabrikasındaki yatırımın yüzde 69 düşeceğini söyledi. 


Independent Türkçe, Bloomberg

DAHA FAZLA HABER OKU