Samsun’dan İstanbul’a gelen ABD'li gazeteci Andre Vltchek kiraladığı otomobilde hayatını kaybetti

ABD'li gazeteci Andre Vltchek, Karaköy'de hayatını kaybetti. Kiraladıkları araçla eşiyle birlikte Samsun’dan İstanbul’a gelen Vitchek’in ölüm nedeni yapılan otopsinin ardından belirlenecek

Hayatını kaybeden ABD'li gazeteci Andre Vltchek / Fotoğraf: İHA

ABD'li gazeteci Andre Vltchek (57) ve eşi Rossie İndira Vltchek, iddiaya göre, 9 gün kaldıkları Samsun'dan kiraladıkları araç ve 2 özel şoförle sabah saatlerinde konaklayacakları Karaköy Kemankeş sokaktaki otele geldi.

Otelin önüne geldiklerinde eşi Andre Vltchek'in uyandıramayan Rossie İndira Vltchek, sağlık ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan incelemede, Vltchek'in hayatını kaybettiği tespit edildi.

 

AW120868_03.jpg
Fotoğraf: İHA 

 

Vltchek'in cenazesi olay yerindeki incelemelerin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı. Vltchek'in eşi ve şoförlerin ifadesinin alınacağı belirtildi.ABD’li gazetecinin ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından ortaya çıkacak.

 

AW120868_01.jpg
Fotoğraf: İHA​

 

SSCB'de doğdu, ABD vatandaşı oldu 

SSCB’nin Leningrad şehrinde dünyaya gelen Vltchek, ilerleyen yıllarda ABD vatandaşlığına geçmişti. ABD, Şili, Peru, Meksika, Vietnam, Samoa ve Endonezya'da görev yapan Vitchek, Rusya’nın Sesi, Çin Uluslararası Radyosu, France 24 ve Türkiye’den Ulusal Kanal gibi televizyon ve radyo kanalları için çalıştı, Der Spiegel, The Guardian, ABC News gibi birçok gazete için yazılar yazdı

Vltchek, 2004 yılından beri Oakland Enstitüsü'nde Kıdemli Araştırmacı olarak hizmet veriyordu.

Andre Vltchek’in birçok kitabı ve belgesel filmi bulunuyor.

Mesurier de Karaköy'de ölmüştü

Eski İngiliz istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier de geçen yıl 11 Kasım’da Karaköy’deki ofisinin önünde ölü bulunmuştu. Yüksekten düşme sonucu hayatını kaybettiği belirlenen Mesurier’in ölümü hakkında başlatılan soruşturmada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca takipsizlik kararı verilmişti. Savcılık, yaptığı açıklamada, "Eski İngiliz askeri görevlisi James Gustaf Edward Le Mesurier'in ölümünde, üçüncü kişilere atfı kabil bir kusur veya suçun tespit edilemediği anlaşılmakla takipsizlik kararı verilmiştir" ifadelerine yer vermişti.

 

İndependent Türkçe, AA, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU