Milli Savunma Bakanlığı: Ermenistan ateşle oynamayı derhal kesmeli

Temmuz 2020’de Ermenistan’ın saldırıları sonucu sıcak çatışmaların yaşandığı Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Tovuz bölgesinde gerilim yeniden tırmanışta

Fotoğraf: AFP

Milli Savunma Bakanlığı, Azerbaycan askerinin ölümü sonrası Ermenistan'a tepki gösterdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ermenistan, Tovuz bölgesindeki ateşkesi ihlal ederek bir kahraman Azerbaycan askerimizi şehit etti. Ermenistan, ateşle oynamayı derhal kesmeli" ifadeleri kullanıldı.

Çavuşoğlu başsağlığı diledi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan'ın saldırılarında şehit düşen Elşen Memmedov için Azerbaycan halkına başsağlığı diledi.

Çavuşoğlu, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ermenistan tarafından gerçekleştirilen saldırılarda şehit düşen onbaşı Elşen Memmedov için Allah'tan rahmet diledi.

Ailesi ve kardeş Azerbaycan halkına başsağlığı dileğini ileten Çavuşoğlu, Ermenistan'ı saldırganlığa son vermeye ve aklını başına toplamaya davet etti.

Çavuşoğlu, "Can Azerbaycan'ın haklı davasında daima yanındayız" ifadesini kullandı.

Seferberlik ilan edildi

Azerbaycan Cumhuriyeti Seferberlik ve Askere Alma Hizmetleri Birimi, bugün gerçekleştirdiği bildiri ile yedek kuvvetleri askeri göreve çağırdı. Seferberlik ilanının, Ermenistan’ın sınırdaki Tovuz bölgesine yönelik saldırıları sonucu bugün bir Azerbaycan askerinin şehit düşmesinin ardından gelmesi dikkat çekti.

Ermenistan’ın sınırdaki taciz ve saldırıları devam ederken Azerbaycan ordusu, seferberlik çağrısı kararı aldı. 21 Eylül 2020’de yapılan açıklamada yedek kuvvetlerdeki birimler göreve çağrıldığı belirtildi.

Temmuz 2020’de Ermenistan’ın saldırıları sonucu sıcak çatışmaların yaşandığı Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Tovuz bölgesinde gerilim yeniden tırmanışta.

Dün Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarında keşif uçuşu yapan İHA’sı Azerbaycan ordusu tarafından düşürülürken, bugün Ermenistan’ın saldırıları sonucu Tovuz bölgesindeki çatışmada bir Azerbaycan askeri hayatını kaybetti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU