"Irkçı bebek" videosundaki çocukların aileleri Trump'a tazminat davası açtı

Başkan, bu videoyu CNN'in "kendisinin sözlerini nasıl düzenli olarak çarpıttığını" göstermek için paylaştığını iddia ediyor

ABD Başkanı Trump, CNN'in üzerinde oynanmış ve "ırkçı bebek" yazan videosunu paylaşmıştı (Twitter)

Donald Trump tarafından sosyal medyada paylaşılan üzerinde oynanmış "ırkçı bebek" videosundaki küçük çocukların ebeveynleri, Trump'a ve onun kampanya ekibine dava açtı.

Şu an devre dışı bırakılmış haldeki videoda "Korkmuş Çocuk, Irkçı Bebekten Kaçıyor" ve "Irkçı Bebek Muhtemelen Trump Seçmeni" yazan sahte bir CNN grafiğiyle, yürümeye yeni başlamış beyaz ve siyahi iki çocuk görülüyor.

Bu video CNN'de gösterilen gerçek bir videoya dayanıyordu. Gerçek videoda küçük çocuklar birbirlerine sarılıyordu ancak sahte video siyahi çocuğun beyaz çocuk tarafından kovalandığını gösterecek şekilde değiştirilmişti.

Thewrap.com'a göre Michael Cisneros ve Alex Hanson ile Erica ve Daniel McKenna çifti, New York Yüksek Mahkemesi'nde Trump aleyhine belirtilmemiş miktarda tazminat talebiyle dava açtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başkan'ın ve kampanya ekibinin, internet mimi hazırlayan Trump yanlısı Logan Cook tarafından oluşturulan videoyu kullanmasından sonra bu görüntü Facebook ve Twitter tarafından yasaklandı.

İnternette Carpe Donktum olarak bilinen Cook, tekrarlanan telif hakkı ihlalleri nedeniyle Twitter'dan kalıcı olarak da engellendi, ayrıca Cook'a dava açıldı.

Aileler dava başvurularında, Başkan Trump'ın, onun kampanya ekinin ve Cook'un "ölçüsüz, şok edici, çok çirkin" ve "ahlak sınırlarının ötesinde" davrandıklarını iddia etti.

Dava dosyasında ayrıca, Trump'ın haziranda bu videoyu paylaşıp "gerçeği tamamen hiçe sayarak kendi sansasyonellik damgasını vurmaya" çalıştığı ileri sürüldü.

Aileler ayrıca orijinal videoyu, yürümeye yeni başlamış çocuklarının, arkadaş olmanın "sıcaklığının ve yarattığı dostuk hissinin tadını çıkarıp sarıldığını" gösteren "sevgi ve birliğin somut örneği" olarak tanımladı.

Trump'ın kampanya ekibi dava hakkında bir yorum yapmadı.

Ancak Beyaz Saray basın brifingi sırasında Basın Sözcüsü Kayleigh McEnany, Trump'ın "CNN'in düzenli olarak kendisinin sözlerini çarpıtmasına işaret ettiğini" söyledi.

Bu video, George Floyd'un 25 Mayıs'ta Minnesota'da öldürülmesinin ardından başlayan protestolar sırasında yeniden ortaya çıkmıştı.

Cisneros temmuzda Newsweek'e yaptığı açıklamada, "Donald Trump'ın videomun manipüle edilmiş bir versiyonunu Twitter'da paylaştığını görünce duygu seli yaşadım" demişti.

Şok oldum ve dehşete düştüm. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı'nın Siyahilerin Hayatı Önemlidir protestolarının ortasında nefret mesajı paylaşan bir videoyu tweet'lemiş olduğuna inanamadım.

Bu, daha fazla bölünmeye neden olabilecek ve onun seçmen tabanını ateşleyebilecek bir şeydi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU