TikTok, Microsoft'a "tamam", Oracle'a "devam" dedi

Trump'ın "ulusal güvenliğe tehdit oluşturuyor" gerekçesiyle ABD'li bir firmaya satılması gerektiğini savunduğu TikTok, birincil talip Microsoft ile satış görüşmelerini durdurdu. Kaynaklar, Oracle ile görüşmelerin sürdüğünü söylüyor

Fotoğraf: Unsplash.com/@morningbrew

"Çin merkezli teknoloji firması ByteDance'in sahibi olduğu sosyal medya platformu TikTok, ABD'de yasaklanacak mı yoksa ABD'li bir şirket tarafından satın alınacak mı?" sorunsalında geri sayım devam ederken TikTok'tan sürpriz bir hamle geldi. 

TikTok'un ABD ve diğer üç ülkedeki operasyonlarının ilk talibi Microsoft, pazar günü yaptığı açıklamada ByteDance'in kendilerine satış yapmaktan vazgeçtiklerini açıkladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

45 yıllık yazılım devi, internet sitesinden yaptığı açıklamada "ByteDance yönetimi bize yaptığı bilgilendirmede TikTok'un ABD operasyonlarını Microsoft'a satmayacaklarını açıkladı" ifadesini kullandı ve şöyle devam etti: 

"Teklifimizin, ulusal güvenlik menfaatlerini koruyacak olması nedeniyle TikTok kullanıcılarının yararına olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda güvenlik, gizlilik, online güvenlik ve yanlış bilgi ile mücadele konularında en üst düzey standardı yakalamak için hizmetlerimizde değişikliğe gitmiştik. Bu prensiplerimizi de ağustos açıklamamız da belirtmiştik."

CNBC'nin ve Wall Street Journal'ın konuyla ilgili kaynaklara dayandırdığı haberine göre ByteDance, daha önce de ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda operasyonlarına talip olduğunu açıklayan Oracle ile görüşmelere devam ediyor. 

Oracle'ın Trump yönetimi ile sıkı bağları olduğu belirtiliyor. Şirketin CEO'su Safra Catz, Trump'ın "geçiş dönemi" takımında yer almış, Oracle kurucularından Larry Ellison ise bu yıl başında Trump'ın seçim kampanyalarından birinin destekçisi olmuştu.

Beyaz Saray'dan  yapılan açıklamada, TikTok'un ABD kolunun bir Amerikan firmasına satışının 20 Eylül'e kadar gerçekleşmesi gerektiği aksi takdirde TikTok'un ABD'de 29 Eylül'e kadar yasaklanacağını duyurulmuştu. Muhtemel bir satış anlaşmasının tamamlanması için son tarih ise 12 Kasım olarak belirlenmişti. 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU