Yusuf Kaplan: Türkiye İslâm’ı yitirdiği zaman toplum kaosa sürüklenir

"Tarikatlere, cemaatlere, İmam Hatiplere saldırarak Türkiye’nin İslâm’la ilişkisini sakatlamak, Türkiye’nin yaratıcı ruhunu ve kurucu iradesini yok etmektir"

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, son günlerde tarikat ve cemaatlere yönelik eleştirilerin “planlı bir saldırı olduğunu” söyledi ve “Türkiye, İslâm’ı yitirdiği zaman, toplum kaosun eşiğine sürüklenir, ülke leş kargalarına dekor edilir” dedi.

Kaplan, bugünkü köşe yazısında Uşşaki Tarikatı lideri olduğu iddiasıyla kamuoyunda tanınan Fatih Nurullah takma adlı Eyüp Fatih Şağban’ı 12 yaşındaki bir çocuğa yönelik istismarı üzerinden tarikat ve cemaatlere yönelik eleştirilere tepki gösterdi.

Kaplan, yazısında şu görüşleri savundu:

Tarikatlere, cemaatlere, İmam Hatiplere saldırılıyor olmasının temel nedeni, tarikatler, cemaatler değil, İslâm’dır; bu toplumun İslam’la ilişkilerini mümkün olduğu kadar zayıflatabilmektir. İslâm bu toplumun medeniyet iddialarının, tarih yapıcı ilkelerinin tek kaynağıdır çünkü.

Türkiye laik bir devlet. Devletin bütün kurumları İslâm’dan arındırılmış durumda. O yüzden toplumun İslâm’la ilişkileri -Diyanet ve İHL’ler hâriç- cemaatler, tarikatler üzerinden sürüyor.

Tarikatlere, cemaatlere, İmam Hatiplere saldırarak Türkiye’nin İslâm’la ilişkisini sakatlamak, Türkiye’nin yaratıcı ruhunu ve kurucu iradesini yok etmektir.

Türkiye’nin yaratıcı ruhunun da, kurucu iradesinin de kaynağı İslâm’dır. Türkiye, İslâm’ı yitirdiği zaman, toplum kaosun eşiğine sürüklenir, ülke leş kargalarına dekor edilir.

Bütün bunlar, farklı kesimleri birbirine düşman ederek, toplumun omurgasını yok ederek, sağduyusunu, insaf ve vicdan duygusunu yerle bir ederek Türkiye’yi adım adım çökertmeyi hedefleyen tehlikeli projelerdir.

Türkiye’nin yok olması, dünyanın ruhunu yitirmesi anlamına gelir.

Çünkü Türkiye dünyanın ruhu, mazlumların umudu, zorbaların kâbusu ve insanlığın ufkudur.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU