Armand Traore'den Rizespor yöneticileriyle ilgili çarpıcı iddia: Kaldığım evden beni attırdılar, hayatımı cehenneme çevirmeye çalıştılar

Bir dönem Rizespor'da forma giyen Armand Traore, kulüp yetkililerinin kendisine kabus yaşattığını ileri sürerek, "Aylar boyunca maaşımı alamadım. Kaldığım evden beni attırdılar. Hayatımı cehenneme çevirmeye çalıştılar" iddiasında bulundu

Armand Traore / Fotoğraf: AA

Arsenal, Portsmouth, Juventus, QPR, Nottm Forest, Cardiff formaları giydikten sonra 2018'de Çaykur Rizespor'a transfer olan Senegalli futbolcu Armand Traore, Türkiye macerasıyla ilgili Talk Sport'a açıklamalarda bulundu. 

Notthingham Forest'tan ayrılmasının ardından Çaykur Rizespor'a transfer olma sürecini anlatan Traore, şunları kaydetti:

Menajerim beni Fenerbahçe'ye transfer olmak için getirdi ama Rizespor'a transfer oldum. Düşündüm ki yeni bir macera ve pek tabii ki bunu yaşayabilirim. Ancak, sonuç olarak tam bir felaket oldu.

"Aklımdan 'Ben neredeyim' diye geçirdim"

Rizespor'da oynadığı dönemde antrenman sırasında yaşadığı bir olayı anlatan Traore, "Bir gün takımla birlikte antrenman yapıyordum. Teknik direktörün yardımcısı geldi ve bana dedi ki, 'Bu akşam ne yapıyorsun? Arsenal'de antrenmanlar nasıldı? Nottm Forest'ta nasıl çalışıyordunuz' falan diyordu. Ben de ona neler yaptığımızı anlattım. Aklımdan da, 'Ben neredeyim' diye geçirdim" şeklinde konuştu.

"Kaldığım evden beni attırdılar"

Karadeniz temsilcisinde uzun süre maaşını alamadığını ileri süren Traore, yaşadıklarıyla ilgili şu iddiayı ortaya attı:

Aylar ve aylar boyunca maaşımı alamadım. Avukat tuttum ve bundan hoşlanmadılar. Beni hemen altyapı takımına gönderdiler. Bunun bir savaş olacağını anladım. Kaldığım evden beni attırdılar. Hayatımı cehenneme çevirmeye çalıştılar.

"Bana kabus yaşattılar"

Milli takım arası geldiğinde tüm takıma izin verildiğini ancak kendisine izin verilmediğini iddia eden Traore, "Ülkeme gitmek istiyordum. 3 oğlum var ve onları görmek için izin istediğimi söyledim. Her seferinde beni reddettiler. Bana bir kabusu yaşattılar. Maaşımı ve hak ettiğim parayı ödemeden beni göndermek istiyorlardı. Sonuç olarak ben kazandım" ifadelerini kullandı.

 

Armand Traore - AA1.jpg
Armand Traore'nin Rizespor'a transferi, büyük ses getirmişti / Fotoğraf: AA

 

"Türkiye maceram, paranın her şey olmadığını öğretti"

"Türkiye maceram, paranın her şey olmadığını öğretti" diyen Traore, "Şehrin dışındaki pis otellerde aylarca kilitli kaldığınızda, paranın sizi kurtaramadığını anlıyorsunuz. Para sizin için hiçbir şey yapamıyordu. Para belki güzel bir araba veya çok şık bir saat alabilir ama para her şey değildir" şeklinde konuştu.

Rizespor iddiaları yalanlamıştı

Geçen mayıs ayında Fransız basınına konuşan ve benzer iddialarda bulunan Traore, Çaykur Rizespor tarafından yalanlanmıştı.

Çaykur Rizespor'dan yapılan yazılı açıklamada, Armand Traore'nin açıklamalarının asılsız olduğu ve dikkatle takip edildiği belirtilmişti. 

 

 

2018-2019 futbol sezonunun başında transfer sürecinde futbolcu ile yapılan görüşmeler esnasında herhangi bir mal, eşya, umut veya hayal kullanılmadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedilmişti:

Sözleşmede alınacak hizmetin karşılığının futbolcuya para olarak ödeneceği imza altına alınmıştır. Futbolcunun kariyerini bitme noktasına getiren Çaykur Rizespor'a transferi değil Rize'ye transfer olduktan sonra bir sezonda sadece bir kupa maçında forma giyebilecek performans sergilemesidir. Kulübümüzün söz konusu futbolcuya herhangi bir borcu bulunmamaktadır. Bahsi geçen futbolcu ile yapılan sözleşme karşılıklı anlaşılma yöntemiyle fesih edilmiş ve alacakları ödenmiştir. Yanlış ve eksik, maksatlı haberlere aracılık yapmak basın ahlakına uymamakta ve Çaykur Rizespor camiasını derinden üzmektedir. Çaykur Rizespor isminin reklam amaçlarına araç edilmesini şiddetle kınıyoruz.

20 Temmuz 2018'de Notthingham Forest'tan Çaykur Rizespor'a transfer olan Armand Traore, 14 Ocak 2019'da 21 yaş altı takımına gönderilmişti.

Traore, Çaykur Rizespor'da sadece Tarsus İdman Yurdu ile oynanan Türkiye Kupası üçüncü tur maçında forma giymişti.

 

Independent Türkçe, Sporx

DAHA FAZLA HABER OKU