Kış Rüzgarları gizemli katil Jaqen H'ghar'ın kime çalıştığını açığa çıkaracak

Merakla beklenen kitabın Arya ve Sansa'ya dair de enteresan detayları açığa çıkaracağı düşünülüyor

Kış Rüzgarları'nda Daenerys'in ejderhalarına dair de bir dizi değişikliğin olacağı belirtilmişti (HBO)

Game of Thrones evreninin yaratıcısı George R. R. Martin, Kış Rüzgarları üzerinde uzun süredir çalışıyor ancak yayınlanma tarihi henüz hala belli değil. 

Martin son paylaşımında karakterlerinin gerçek hissettirmesi için çok uğraştığını ve kötünün de iyi niyetlerle oluşabileceğini söyledi. 

Şu an bulunduğum yerde, Westeros’un kalbinde tamamen karakterlerim ve zihnimin çocuklarıyla çevrelenmiş durumdayım. Yazarken benim için gerçekler ve onları okuyucularım için de gerçeğe dönüştürmek amacıyla mücadele ediyorum. En iyisinden en kötüsüne hepsi kusurlu. Kahramanca şeyler de bencil şeyler de yapıyorlar.

Bu ifadelerden Martin’in hangi hikayeyle cebelleştiği net olmasa da kitabın 2021’de yayımlanma ihtimali yüksek görünüyor. Ve Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin bir sonraki bölümünün Braavos’a Game of Thrones’dan daha fazla odaklanacağını beklemek için pek çok neden söz konusu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jaqen H’ghar’ın temel amacı dizi boyunca Arya’ya nasıl öldürüleceğini öğretmekti. Dizide gizemli karakter H’ghar’a yalnızca Arya’nın hikayesiyle kesiştiği ölçüde değinilmişti. Dolayısıyla evrenin hayranlarını H’ghar’a dair enteresan hikayeler bekliyor olabilir. 

Kış Rüzgarları başladığında Jaqen H’ghar muhtemelen Kargaların Ziyafeti’ndeki gizemli işine devam edecek. Bu da görünüşe göre Westeros’un bilginlerinin ana yurdu olan Hisar’a sızmayı içeriyor. 

Hayranlar uzun zamandır Yüzsüz Adamlar’a bu görev için kimin, ne amaçla para ödediğini merak ediyor. Ejderhalarla ilgili bir kitap mı çalacaktı? Oraya bilginlerden birini öldürmek için mi gönderilmişti? Kış Rüzgarları’nın bu soruların bir kısmını yanıtlaması muhtemel görünüyor. 

İlk olarak Game of Thrones’un ikinci sezonunda tanıtılan Jaqen H’ghar, hayatını kurtaran Arya’ya borcunu ödemek için ölmesini istediği üç kişinin ismini istemişti. 6. sezondaysa Arya, Yüzsüz Adamlar’ın yanından ayrılırken Stark kimliğini arkada bırakmamasına rağmen gitmesine izin verir. 

Ancak H’ghar’ın hikayesi Arya’nın Braavos’u terk etmesiyle sona ermez. Esasen Arya Ejderhaların Dansı’nda hala Yüzsüz Adamlar’ın yanında eğitim görmeye devam ediyor. Bu sırada Jaqen H’ghar ise bir görevi yerine getirmek için Eski Şehir’de. 

Kargaların Ziyafeti’nde Jaqen simyacı kimliğini üstleniyor ve Hisar’a girmek için zehirli bir altın parayla Pate karakterini kandırıyor. Altının gerçek olup olmadığını test etmek için parayı ısıran Pate devrilerek ölüyor. Hayranların bir kısmı Jaqen’in bu hamleyi Hisar’a girmek amacıyla Pate’in kimliğini çalmak için attığını düşünüyor. 

Inverse'ün haberine göre teorilerden bir diğeriyse Jaqen’i Euron Greyjoy’un kardeşi Balon’u öldürmek için tuttuğu yönünde. Bununla birlikte Euron’un Jon Snow’un gerçekte kim olduğuna dair sırrı da öğrenmiş olması ve daha fazla bilgi istemesi de muhtemel. Jaqen’in bu görevle Sam’in arkasında olması ve Jon Snow’a dair detayları ortaya çıkarması olası görünüyor. 

Eğer Jaqen ejderhaları nasıl öldüreceğini öğrenirse ya da Hisar’ın bilginini öldürürse hayranlar çok farklı hikaye örgülerine tanık olacak. 

 

Independent Türkçe, Inverse

DAHA FAZLA HABER OKU