Stephen King'in O'nun devamını yazmama gerekçesi: "Benim için bile çok korkutucu"

O, Stephen King’in en çok sevilen kitaplarından biri olmasına rağmen dünyaca ünlü korku yazarı hikayenin devamını yazmayı planlamıyor

King, kısa süre önce yeni bir polisiye roman üzerinde çalıştığını açıklamıştı (Warner Bros. Pictures)

O (It), korku ve gerilim hikayelerinin usta ismi, ABD’li ünlü yazar Stephen King’in en çok sevilen kitaplarından biri olmasına rağmen yazar hikayenin devamını yazmayı planlamıyor. King romanlarının ya da kısa hikayelerinin devamını genelde yazmamayı tercih ediyor. 

Hollywood her ne kadar devam romanlarından ya da hikayelerinden hoşnut olsa da King, hikayelerini kendi haline bırakmayı seviyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

King yakın zamanda yüzeysel de Doctor Sleep’in de dahil olduğu bir dizi devam hikayesi yazmış ve bu daha sonra The Shining’in devamı olarak beyaz perdeye yansımıştı. 

The Shining’in devamına ya da öncesine dair yeni hikayeler Stephen King’in hayranlarının uzun zamandır beklediği haberlerden biriydi ancak hayranlar aynı şekilde O’ya karşı da benzer heyecanı taşıyor. 

Her ne kadar King’in başka hikayeleri açısından yeni yollara işaret etmek çok kolay olmasa da hayranlar O’ya dair durumun bu şekilde olmadığını ve esasen yeni öyküler kaleme almanın mümkün olduğunu düşünüyor. Ancak King, pek çok kişinin tüylerini ürperten Pennywise karakterini yeniden ziyaret etmek konusunda pek de istekli görünmüyor. 

Screen Rant'in haberine göre 2013’te düzenlenen Reddit AMA oturumunda bir hayranının doğrudan O’nun devamını yazmayı düşünüp düşünmediğine dair sorusuna King şu şekilde cevap vermişti.

Pennywise ile tekrar başa çıkabileceğimi sanmıyorum. Benim için bile çok korkutucu.

Pennywise’ı yaratan kişi açısından böylesi bir cevap tuhaf görünse de hikayeyi yerli yerinde yaratmak için onu uzun süre kafasında düşündüğü gerçeği durumu anlaşılır kılabilir. 

Öte yandan Pennywise’ı canlandıran Bill Skarsgard da daha önce bu rolün korkunç kabuslar görmesine neden olduğunu söylemişti. 

King, Hayvan Mezarlığı (Pet Sematary) öyküsünün de epey ürkütücü olduğunu dile getirmişti. Ünlü yazar, Hayvan Mezarlığı’nın çok rahatsız edici bulduğu için yayıncıya vermeden önce birkaç yıl rafta bekletmiş. 

Her ne kadar King’in başka kitaplarında ya da kısa öykülerinde Pennywise’a kısa atıflar olsa da hikayenin devamının gelip gelmeyeceğini merak eden hayranlar açısından bu çok olası görünmüyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU