Rusya, yeni ürettiği hava savunma sistemli fırkateyni Japon Denizi'nde test edecek

Üretimi tamamlanan ve envanterinde gemi savar ve hava savunma sistemi bulunduran Aldar Tsydenzhapov, Japonya açıklarında denenecek

Fotoğraf: Reuters

Rusya Savunma Bakanlığı, ordu envanterine eklenecek olan son teknoloji füze sistemiyle donatılmış yeni fırkateynlerinden birinin test aşamasına yaklaştığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Hükümet tarafından geliştirilen 20380 no'lu proje çerçevesinde üretimi tamamlanan Aldar Tsydenzhapov fırkateyninin, Rus Amur fabrikasının tersanelerinden birinde geçirdiği test aşamasını çok yakında bitireceği" belirtildi.

Açıklamada, "Gemi mürettebatı, gemi yapımı alanındaki uzmanlarla işbirliği içinde, gemi ve parça tanımlama testleri sırasında başarılı oldu. Gemiyi bir sonraki deniz denemelerine hazırlamak için çalışmalar başarıyla geçti. Fırkateyn yakında bazı teknik operasyonlardan geçecek ve daha sonra ekipmanını çeşitli pozisyonlarda test etmek için Japonya Denizi'ne gönderilecek" dendi.

20380 no'lu fırkateyn projesinin 2015 yılından bu yana geliştirildiğini aktaran bakanlık, proje çerçevesine gemi ve denizaltı savar füze sisteminin bulunduğu Aldar Tsydenzhapov'un ilk kez 2019'da suya indirildiği hatıratıldı.

Fırkateynin özellikleri

100 mere uzunluğa sahip Aldar Tsydenzhapov, 2 bin 220 ton ağırlığında üretildi.

6 bin kilometreye kadar mesafe katdebilen fırkateynin envanterinde gemi savar Avran ve hava savunma sistemi Redot bulunuyor. 

Gelişmiş savaş sistemleriyle donatılan fırkateynde, gemi ve denizalı karşıtı toppido ateşleme sisteminin yanı sıra 100 mm top ve AK-190 makineli tüfek sistemi bulunuyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU