CHP’den İnce yorumu: İhtimal vermiyorum

Seyit Torun: Ben bu kadar yıl CHP’ye emek vermiş, onunla bütünleşmiş Muharrem İnce’nin ayrılacağını düşünmüyorum

FotoğraF: AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Muharrem İnce’nin partiden ayrılıp yeni bir oluşum kuracağına inanmadığını söyledi. Torun’a göre CHP ile bütünleşen İnce’nin yeni bir parti kurma olasılığı yok.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, yeni parti iddialarıyla gündeme gelen İnce hakkında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla yapılan görüşmeyi yazdı:

Parti kurmak için kolları sıvayan Muharrem İnce, bir süre daha CHP’nin önemli konusu olmaya devam edecek gibi görünüyor. Görüşenlerin aktardığına göre, CHP lideri Kılıçdaroğlu parti hukukuna aykırı hareket etmediği sürece muhatap alma niyetinde değil… Bu görüşü İnce ile temasa geçmesi, partiden kopuşunun önüne geçilmesi talebini iletmek için giden eski Genel Başkanlar Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın’a da hissettirmiş.

“Ben git demedim, kendisi ayrılacağım diye çıktı” noktasında kalmış.Bu aşamada İnce’nin, “Partide Atatürk düşmanları var, partiyi bir çete yönetiyor” yönündeki söylemleri de gündeme gelmiş, “Eğer bir iddiada bulunuyorsa bunları ispatla da yükümlüdür” görüşü dile getirilmiş.  Bunun süreklilik arz etmesi durumunda da partinin hukukunu kimseye çiğnetmeyeceğinin altını çizmiş.

Hikmet Çetin ile Murat Karayalçın’ın İnce ile görüşme yapmak için randevu alma çabasında olduğunu aktaran Sarıkaya, şöyle devam etti:

Şurası açık ki CHP yönetimi İnce’nin gitmesini istemiyor; ancak ayrılmasının partide yaratacağı huzursuzluğu da görüyor. Bundan dolayı itekleyici bir dil yerine kucaklayan bir üslupta kalıyor.

Sarıkaya, Seyit Torun’un şu ifadesini de yazısında aktardı:

Ben bu kadar yıl CHP’ye emek vermiş, onunla bütünleşmiş Muharrem İnce’nin ayrılıp parti kuracağına ihtimal dahi vermiyorum…

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU