Gençlerbirliği, bir dönem Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta forma giyen Nobre'yi takımın başına getirdi

2004’te Fenerbahçe’ye transfer olarak Türkiye’ye gelen Marcio Nobre, Türk vatandaşlığına geçerek Mert ismini almıştı

Fotoğraf: Gençlerbirliği Spor Kulübü

Spor Toto Süper Lig'in başkent temsilcisi Gençlerbirliği, bir dönem Fenerbahçe ve Beşiktaş formalarını da giyen Brezilya asıllı Türk vatandaşı Mert Nobre'yi teknik direktör olarak takımın başına getirdi.

Kulübün resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Mert Nobre'nin takımın başına getirildiği kısa bir video ile duyuruldu. "Hikaye yeniden başlıyor" denilen videoda, Mert Nobre'nin profesyonel futbolculuk kariyerine Gençlerbirliği'nin Spor Toto 1. Lig'den Spor Toto Süper Lig'e şampiyon olarak yükseldiği sezon veda ettiği hatırlatıldı.

1980 doğumlu Mert Nobre, Türkiye'ye ilk kez 2004 yılının başında Fenerbahçe formasıyla ayak basmıştı. 2005-2006 sezonunun sonuna kadar Fenerbahçe forması giyen Nobre, daha sonra sırasıyla Beşiktaş, Mersin İdman Yurdu, Kayserispor, Erzurumspor ve Gençlerbirliği formalarını giydi. 

Süper Lig'de çıktığı 290 maçta 109 kez ağları sarsan Nobre, 1. Lig'de ise 77 kez forma giydi ve 32 gol attı. Nobre, Transfermarkt verilerine göre futbol kariyerinde 522 maça çıktı ve 190 gol atıp 52 asist yapma başarısı gösterdi.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU