Kosova Başbakanı Hoti koronavirüse yakalandı

Muhalefetteki Kosova Demokratik Partisi lideri ve eski meclis başkanı Kadri Veseli ve Kosova Meclisi'nin bir kaç milletvekilinden sonra Kosova Başbakanı Abdullah Hoti de koronavirüse yakalandı

Abdullah Hoti / Fotoğraf: İHA

Kosova Başbakan Abdullah Hoti, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını duyurdu. 

Hafif bir öksürük dışında bir belirtisinin olmadığını belirten Hoti, iki hafta boyunca ev izolasyonunda olacağını açıkladı.

Koronavirüs testinin pozitif çıktığını akşamın geç saatlerinde sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Başbakan Hoti, “Bugün Kovid-19 için test yaptırdım ve test sonucum pozitif çıktı. Çok hafif bir öksürük dışında başka bir belirtim yok. Bu geceden itibaren önümüzdeki iki hafta boyunca izolasyonda olacağım. Çalışmalarımı evden yürüteceğim” ifadelerine yer verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birçok siyasetçi virüse yakalandı

Kosova'da birçok siyasi de koronavirüsten etkilendi. Bunların arasında muhalefetteki Kosova Demokratik Partisi (PDK) lideri ve eski meclis başkanı Kadri Veseli ve Kosova Meclisi'nin bir kaç milletvekili koronavirüse yakalandı. 

İktidardaki Kosova Demokratik Birliği (LDK) Başkanı İsa Mustafa cumartesi günü yaptığı açıklamada, temmuz ayı başlarında koronavirüs bulaştığını açıkladıktan sonra Kovid-19'dan iyileştiğini açıkladı.

Son verilere göre, Kosova'da 8 bin 799 koronavirüs vakası kaydedildi. Bunların 249’u hayatını kaybederken, 4 bin 863’ü de iyileşti. 

Ülkede son günlerde vaka sayısı 230 ile 260 arasında değişiyor.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU