CHP’li Başkan, Bayram Gazetesi’nden çalışmayan belediye çalışanlarını uyardı: Onlarla ilgili işlem yapacağım

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bayram gazetesinde çalışmadığını iddia ettiği belediye personelleriyle ilgili uyarıda bulunarak, “Bireysel tespit ettiklerim var. Onlarla ilgili işlem yapacağım” dedi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, çalışmadığını iddia ettiği belediye çalışanları ile yollarını ayıracaklarının işaretini verdi / Fotoğraf: AA

Sözcü Gazetesi’nden İsmail Akduman’ın haberine göre CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Gazeteciler Cemiyeti tarafından çıkarılan bayram gazetesinde belediye personeline uyarılarda bulundu.

Yaklaşık bin 200 personelin çalıştığı belediyede bazı müdürlerin ve personelin işlerini layıkıyla yapmadığını iddia eden Özcan, bayram sonrasında bu kişilerle ilgili işlem yapacağını belirtti.

"Bazıları çalışmamaya alışmış"

Özcan, gazetede şu ifadelerle uyarılarda bulundu:

Ben iki tur birimleri tek tek dolaşarak gerekli uyarılarda bulundum. Bunun içinde kapris yapıp verimli çalışmayanlar var. Bunun içinde iş yerinde ahengi bozup çalışma performansını düşürenler var.

Şu ana kadar siyaseten böyle yapıyor diyeceğim 1-2 kişi dışında yok. Bazıları çalışmamaya alışmış. Yatarak para kazanmayı kendine hayat felsefesi haline getirmiş olanlar var.

Çalışmayan müdürlere de gözdağı

Özcan, mesajında müdürlere de şu ifadelerle gözdağı verdi:

Müdürleri de bu konuda uyardım. Benim bireysel tespit ettiklerim de var onlarla ilgili de işlem yapacağım.

Ben bu kadar açık çek verdikten sonra hala verimi artıramazlarsa bundan sonra sorunu çalışanlarda değil onlarda arayacağım. Ondan sonra da müdürlerle de yollarımızı ayıracağız.

“Memurlara da uyarı”

Memur kadrosunda olan personeller arasında da işini yapmayanlar hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını açıklayan Özcan, şöyle konuştu;

Bazı memur personeller ‘Nasıl olsa ben memurum bana bir şey olmaz’ diye düşünmesin. Hep söylüyorum, ben hukukçuyum. Yolunu yordamını bulurum fazlasıyla üzerim.

Çünkü üzerimde büyük bir vebal var. Bolu halkının parasını kullanıyorum. Bolu halkının parasıyla yatarak çalışan kimseye para ödeyemem. Bunun hesabını halka ve Allah'a veremem.

“Rahat batanlar var”

Özcan ifadelerini şöyle sürdürdü:

‘Nedir derdin’ diyorum. ‘Anlaşamıyorum. Müdürümle anlaşamıyorum, şu birimde çalışmak istiyorum’ gibi rahat batanlar var. Bunun hakkında gereğini yapacağım.

Bunun hakkında siyasi davrananlar var. Siyaseten engelleme çabası içerisine girmek mi yoksa beceriksizlik mi bilemiyorum?

Bunu yapan 2-3 kişidir yaygın bir şekilde böyle yapılıyor denilemez. Ancak hepsinin günahına giremem.

Independent Türkçe / Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU