Eski Aile Bakanı Sayan: Ayasofya’nın zincirlerinin kırıldığı bir atmosferde, yıllardır yürürlükte olan bir sözleşmenin gündeme oturtulmasını manidar buluyorum

Sayan yaptığı açıklamada “Şiddetin her türlüsüne kimden geldiğine bakmaksızın karşıyız" dedi

Eski Aile Bakanı Betül Sayan Kaya'dan İstanbul Sözleşmesi'ne dair açıklamalar geldi / Fotoğraf: AA

Kadınlara yönelik şiddeti önleme amacıyla hazırlanan ve Türkiye’nin de ilk imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi’nin aile birliğine zarar verdiğini iddia eden kimi çevreler bir süreden beri sözleşmenin iptalini veya değiştirilmesi talep ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kurmaylarından İstanbul Sözleşmesi’nin sonuçlarına dair bir çalışma yapmalarını emrettiği iddia edilmişti.

Tartışmalar devam ederken Erdoğan’ın kızı Sümmeye Erdoğan Bayraktar’ın yönetim kurulu başkan yardımcısı olduğu kadın kuruluşu Kadem’den İstanbul Sözleşmesi’ne destek açıklaması geldi.

Kadem’in açıklamasının ardından bir açıklama da Binali Yıldırım’ın başbakan olduğu 65. hükümetin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan ve halen Sosyal Politikalar’dan Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Betül Sayan Kaya’dan geldi.

"Kadına yönelik şiddeti insanlığa ihanet görüyoruz"

Sayan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı: 

Ayasofya’nın zincirlerinin kırıldığı, tüm dünyanın Türkiye’yi konuştuğu tarihi bir atmosferde, yıllardır yürürlükte olan bir sözleşmenin gündeme oturtulmasını manidar buluyorum.

AK Parti olarak bizi biz yapan kadim değerlerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktararak ülkemizi büyütmek için 18 yıldır tüm samimiyetimizle çalışıyoruz.

İnsanı eşrefi mahlukat olarak gören bizler şiddetin her türlüsüne kimden geldiğine bakmaksızın karşıyız. Kadına yönelik şiddeti de bu bağlamda insanlığa ihanet olarak görüyoruz.

Şiddetle mücadeleye yönelik bugüne dek toplumun ihtiyaçları doğrultusunda yaptığımız hukuki düzenlemeleri bundan sonra da gerektiği takdirde güncelleyerek yapmaya devam edeceğiz.

Bunun yanında şiddetle mücadelede en önemli unsur şiddetin ortaya çıkmadan önlenmesidir. Güçlü Türkiye inşasında kız çocuklarının eğitiminden, kadının toplumdaki yerine, ailenin güçlendirilmesi ve desteklenmesi her zaman öncelikli konularımız olmaya devam edecektir.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU