Bakan Koca'nın uyarısı da dikkate alınmadı... Şampiyon Hatayspor'un taraftarları kutlamalarda "sosyal mesafe" ve "maske" kuralına uymadı

Tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselen Hatayspor'un taraftarları, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın uyarısına rağmen şampiyonluk kutlamalarında sosyal mesafe ve maske kuralına dikkat etmedi

TFF 1. Lig'de bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Hatayspor, tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükseldi.

 

 

TFF 1. Lig'in 33. haftasında Adanaspor'u deplasmanda 2-1 yenerek normal sezonun bitimine 1 hafta kala şampiyonluğu ve Süper Lig'e çıkmayı garantileyen Hatayspor'da, büyük sevinç yaşandı.

 

 

Hatayspor'un Süper Lig'e çıkmayı garantilemesi kentte de büyük coşkuyla kutlanırken, taraftarların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına tedbir amacıyla uygulanan  sosyal mesafe ve maske kuralına uymaması dikkat çekti.

 

 

Bordo-beyazlı taraftarlar maçın bitiminin ardından kentte cadde ve sokakları doldurdu.

 

 

Taraftarların büyük çoğunluğu maske takmazken, takanların da maskelerini çene altına indirdiği gözlemlendi

 

 

Caddelerde konvoy oluşturan taraftarlar, şampiyonluk coşkusuna araçlarının kornalarıyla destek verdi.

 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakan Koca, "örnek kutlama" uyarısı yapmıştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Süper Lig'e çıkmayı garantileyen Hatayspor'u tebrik ederken, Kovid-19 salgınına dikkat çekmeyi unutmadı.

Twitter hesabından bir mesaj yayımlayan Koca, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Gelecek sezon Süper Lig’de mücadele edecek olan Hatayspor’u ve taraftarlarını kutluyorum. An itibariyle, Hatayspor camiasının, salgınla mücadelemizin sıkı taraftarı olmayı sürdüreceklerine inanıyorum. Bu zafer hasarsız, kutlama örnek olmalı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU