Sakarya'daki patlamada kayıp 3 kişiyi arama çalışmalarına yeniden başlandı

Cuma günü Hendek ilçesindeki bir havai fişek fabrikasında gerçekleşen olayda 4 kişi yaşamını yitirmiş, 114 kişi de yaralanmıştı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde cuma günü yaklaşık 200 kişinin çalıştığı bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Yukarıçalıca mevkisindeki fabrikada meydana gelen ve yaklaşık 50 kilometre uzaklıktan bile duyulan patlamanın ikinci gününde bölgede, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri çalışma yürütüyor.

 Fabrika alanında ve etrafında arazi taraması yapılırken, enkaz kaldırma ve kırma çalışmalarına da devam ediliyor.

Vali Kaldırım: 114 hastamızı taburcu ettik, 6 yaralı var, biri ağır, diğerleri iyi

Patlamanın meydana geldiği alanda incelemelerinin ardından açıklama yapan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, şu ifadeleri kullandı:

4 vatandaşımız vefat etti, dün ikisi defnedildi. Allah'tan rahmet ve başsağlığı diliyorum. 114 hastamızı taburcu ettik, 6 yaralı var, biri ağır, diğerleri iyi. Burada 6, İstanbul Kartal'da yanık ünitesinde de 2 olmak üzere 8 yaralımız var.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin 3 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

 

Ne olmuştu?

Sakarya'nın Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisinde yaklaşık 15 dönüm üzerine kurulu havai fişek fabrikasında önceki gün saat 11.15'te meydana gelen ve kentin pek çok noktasından duyulan patlamalarda 4 kişi hayatını kaybetmiş, 114 kişi yaralanmış, 3 kişinin de kayıp olduğu bildirilmişti.

Hayatını kaybedenlerden Havva Çelik ve Sebahattin Tepeçınar'ın cenazeleri dün defnedilmişti.

Olayın ardından açıklama yapan esnaf, bölgede deprem olduğunu sanarak kaçtıklarını dile getirmişti. 

 

 

Independent Türkçe, AA


 

DAHA FAZLA HABER OKU