Ankara Adliyesi önünde toplanıp açıklama yapan avukatlara polis müdahalesi

Çoklu baroya karşı düzenlenen Büyük Savunma Mitingi'nde gerginlik yaşandı. "Savunma susmadı, susmayacak" sloganı atan avukatlara polis müdahalede bulundu

Ankara Adliyesi önünde toplanan avukatlar, TBMM önünde baro başkanlarının yaptığı eyleme yönelik müdahale ve yasakları protesto etti. 

Feyzioğlu'na istifa çağrısı

Avukatlar, "Savunma susmadı, susmayacak" ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atarak Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu istifaya davet etti.

Basın açıklamasının ardından baro başkanları suç duyurusunda bulunmak üzere Ankara Adliyesi'ne giriş yaptı.

Polisten biber gazlı müdahale

Adliye önündeki avukatlar, baro başkanlarını hep bir ağızdan TBMM'ye yürümeye çağırdı. Polis barikatına doğru ilerleyen avukatlar, emniyet güçlerinin biber gazlı müdahalesiyle karşılaştı.

Baro-1.jpg
Ankara Adliyesi önünde toplanan avukatlar yapılmak istenen düzenlemeye tepkilerini gösterdi / Fotoğraf: Can Bursalı

Avukatların protestosu sırasında sosyal mesafe uyarısı yaparak dağılmalarına yönelik anons yapan polisler, eylemin devam etmesi üzerine müdahalede bulundu.

Müdahale sırasında avukatların protesto haklarını kullanmak istemesi konusunda ısrar etmesi üzerine arbede yaşandı. 

Polis engeliyle karşılaşan avukatlar ve baro başkanları, Ankara Adliyesi önünde oturma eylemine başladı

Baro-5.jpg
Baro başkanları ve avuktalar, yaşanan gerginliğin ardından oturma eylemine başladı / Fotoğraf: Can Bursalı

Tahir Elçi unutulmadı

Eyleme katılan Diyarbakır Barosu, adliye önüne öldürülen eski baro başkanı Tahir Elçi'yi anarak girdi.

Diyarbakır Barosu'na üye avukatların attığı "Tahir Elçi ölümsüzdür" sloganı, eyleme katılan diğer avukatlardan yoğun destek gördü. 

Görüşmeler sabaha kadar sürdü

Türkiye'deki tüm baroların karşı çıktığı 'çoklu baro' yasa teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu'nda görüşülüyor.

Sabaha karşı 4'e kadar süren görüşmeler sırasında, Türkiye'nin dört bir tarafından gelen baro başkanları, TBMM Çankaya girişinde nöbet tutuyor.

Binlerce avukat Ankara'da

Baro başkanlarının yanı sıra, bir çok şehirden kalkan otobüsler ve özel araçlarla binlerce avukat başkent Ankara'ya geldi. Hafta başında Ankara'da yapılacağı duyurulan 'Büyük Savunma Mitingi' için yola çıkmaya hazırlananan avukatlar, çeşitli kentlerden kaldırılan otobüsler ve özel araçlarıyla başkente geldi. 

Ankara Valiliği tarafından koronavirüs salgını gerekçe gösterilerek yasaklanan 'Büyük Savunma Mitingi' iptal olsa da, başkente gelen avukatlar Ankara Adliyesi önünde eylem yaptı. Eylemde avukatlar polis tarafından engellendi.

Emniyet suç duyurusunda bulunacak

Ankara Emniyet Müdürlüğü, avukatlar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacak. 

"Grup içerisinde bulunan şahıslar tarafından görevi sadece güvenliği ve düzeni sağlamak olan personelimize pankart-döviz sopaları ve akordiyon bariyer atmak suretiyle saldırıda bulunulmuştur" açıklaması yapan emniyetten "Yasal mevzuatı çok iyi bilmelerine ve personelimizin iyi niyetli tüm çabalarına rağmen, marjinal grupların izinsiz gösteri-etkinliklerinde rastlanacak şekilde görevlilerimize saldırıda bulunan avukatlar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır" açıklaması yapıldı.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU