Putin'in görev süresini uzatacak referandumdaki usulsüzlükleri inceleyen Rus gazetecinin omzunu polis kırdı

Olayın kaydı, David Frenkel'in omzu kırıldığı anda çıkan çatırtıyı ve ardından attığı acı dolu çığlıkları ortaya koydu

Muhalif internet sitesi Mediazona'dan bir gazeteci, salı günü St. Petersburg'daki bir oy kullanma yerinde bir polis memuru tarafından yapıldığı anlaşılan saldırının ardından omzunun kırılmasıyla hastaneye kaldırıldı.

Gazeteci David Frenkel polis memuru karşısına dikildiği anda, sandık alanından bildirilen usulsüzlükleri inceliyordu. Olaya ait bir videoda gazetecinin kendini tanıttıktan sonra polis memuru tarafından kaldırılıp kapıya doğru itildiği ve ezildiği görülüyor.

Olaya ait kayıt, Frenkel'in omzu kırıldığı anda çıkan çatırtıyı ve akabinde attığı acı dolu çığlıkları ortaya koydu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazeteci, Znak.com adlı internet sitesindeki yorumlarda, polis memurunun önce kolunu kırdığını, ardından da kırılma noktasına vurduğunu iddia etti. Bir süre parmaklarını kıpırdatamadığını söyledi.

Mediazona'nın editörü Sergei Smirnov, Frenkel'in salı akşamı acil ameliyata alındığını doğruladı.

Frenkel, seçim kurulu üyelerinden birinin oy sayılarına erişimi yasaya aykırı şekilde engellediğinin bildirilmesi üzerine, şehrin merkezindeki 2191 numaralı sandık alanındaydı.

Bu haftaki oylama, Vladimir Putin'in iktidarda kalmasını sağlayacak anayasa değişikliklerini Rus kamuoyunun onayına sunuyor. Plebisite seçim hilesi iddiaları hakimdi. Sandık gözetmenliği grubu Golos, salı akşamı itibarıyla çoktan 1500'e yakın ihlal kaydı oluşturduğunu açıkladı.

Polis saldırısının ardından yapılan röportajlarda Frenkel, polis memurunun yanında "şüpheli görünen seçim müşahitleri" fark ettiğini söyledi. Birinin bacağının üstüne çıktıktan sonra kendisini yaralı kolundan çektiğini sözlerine ekledi.

Gazeteciler polis memurunun 26 yaşındaki Denis Dmitriyev, şüpheli yardımcısınınsa iktidardaki Birleşik Rusya partisinin eski Federasyon Konseyi üyesi Dmitry Abramov olduğunu tespit etti.

Abramov'un sandık alanında ne işi olduğu hala belirsiz. Sivil Kamarası'nın yerel temsilciliği, Abramov'un resmi müşahit olarak kayıtlı olmadığını belirtti.

Diğer yandan polis, kanuna aykırılık iddialarını reddetti.

Bir polis temsilcisi, herhangi bir polis memurunun kırılan herhangi bir omuzdan sorumlu olmadığını ve videoda görülenin "saldırı değil", "bir yurttaşın sandık alanından uzaklaştırılmasına destek" olduğunu öne sürdü.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU