Fenerbahçe Beko'dan ayrılan Datome, Olimpia Milano ile sözleşme imzaladı

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı ile bugün yollarını ayıran İtalyan basketbolcu Luigi Datome, ülkesinin Olimpia Milano takımı ile 3 yıllık anlaşma sağladı

Luigi Datome / Fotoğraf: AA

İtalya Birinci Basketbol Ligi (Serie A) takımlarından AX Armani Exchange Milan (Olimpia Milano), Fenerbahçe Beko ile yollarını ayıran Luigi Datome’yi kadrosuna kattı.

Kulüpten yapılan açıklamada, Datome'nin AX Armani Exchange Milan ile 3 yıllık sözleşme imzaladığı belirtildi.

 

 

İtalyan ekibine transferi tamamlanan Datome, şunları kaydetti:

Kariyerimin bu yeni bölümüne Olimpia Milano gibi tarihi ve iddialı bir kulüpte başlayacak olmaktan dolayı gerçekten çok mutluyum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kırmızı-beyazlı kulübün genel menajeri Christos Stavropoulos'un da görüşlerine yer verilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

Gigi, bir atlette aradığımız; karizma, tecrübe, insani değerler ve kazanma alışkanları gibi değerleri barındıran bir oyuncu. Gigi’nin yanımızda olması bizi heyecanlandırıyor.

Fenerbahçe'de başantrenör Zeljko Obradovic'le yolların ayrılmasının ardından takımdan ayrılan ikinci isim olan Datome, sarı lacivertli ekibe 2015'te katılmıştı.

2015'te Boston Celtics'ten Fenerbahçe Beko'ya transfer olan İtalyan basketbolcu Türkiye Ligi, Türkiye Kupası ve EuroLeague olam üzere 7 kez şampiyonluk yaşadı.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fenerbahçe oyuncusu olarak yaptığım ilk paylaşımı tekrar okudum, beş yıl önceydi. Mümkün olan en üst seviye ve hedefler için oynamak, takımımın alacağı sonuçlara en iyi şekilde katkı vermek istiyordum. Geride kalan beş yıl hepsini kapsadı. Hem de en yoğun ve tatminkar şekilde... Yalnızca dokuz kupa, peş peşe dört Final Four ve elbette 2017 yılındaki EuroLeague şampiyonluğu açısından değil. Sadece aldığımız keyif ve beni her zaman çocukları ve gurur kaynakları gibi hissettiren sevgili taraftarlarımıza yaşattıklarımız açısından da değil. Ama asıl olarak, buraya ilk geldiğim andan itibaren hissettiğim aidiyet duygusu olarak... Fenerbahçe’ye, İstanbul’a ve hatta Türkiye’ye ait her mutlululuğu, her başarıyı ve her tatmini benimmiş gibi hissettim. Çünkü Fenerbahçe, İstanbul ve Türkiye benim bir parçam oldu. Sizlere gerçekten kalbimin en derinliklerinden teşekkür etmek istiyorum. Kariyerimde yeni bir meydan okumaya atılmama izin veren kulübüme teşekkür etmek istiyorum. Teşekkür etmem gereken çok insan var ve ben listeleri sevmiyorum. Kişisel olarak teşekkür etmem gerekenlere ulaştım. Burada da bana özgüven ve sorumluluk veren, destek olan, güvenen, daha iyi bir insan ve oyuncu olmama yardımcı olan ve nasıl kazanacağımı öğreten herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu grup, tüm Fenerbahçe Ailesi’ni, Fenerbahçe’de oynarken çalıştığım iki başkanımdan beni alkışlayan son taraftara kadar herkesi kapsıyor. Gerçekten teşekkür ediyorum. Bu beş senede, Fenerbahçe forması için her şeyimi verdiğimi hissettim, ama karşılığında sizlerden çok daha fazlasını aldım. Her zaman sizin olan, Gigi

Gigi Datome (@gigidatome)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Olimpia Milano'dan Datome paylaşımı

Serie A ekiplerinden Olimpia Milano, Fenerbahçe Beko'nun Datome ile yollarını ayırdığını açıklamasının ardından Twitter'dan anlaşmanın sinyallerini verdi.

Olimpia Milano'nun resmi Twitter hesabı, Luigi Datome'nin fotoğrafını "Birlikte" etiketiyle paylaşarak anlaşmanın sağlanacağı yönünde bildirimde bulundu.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU