MHP’li Yalçın: Cumhur İttifakı giderek büyüyecek

Yalçın uzun vadede bazı muhaliflerin Cumhur İttifakı’na katılacağını savundu

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, uzun vadede şu an muhalif olanların "kendi limanlarına yanaşacağını" iddia ederek, “Cumhur İttifakı giderek daha büyüyecek ve bütün siyaset limanlarına hâkim ve kalıcı olacak” ifadesini kullandı.

Beyaz Gazete’den Pınar Işık Ardor’un sorularını yanıtlayan Yalçın Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’ne dair, “Politikanın yeni dinamiklerine göre bunların halk nezdinde itibar kazanma şansları yok” değerlendirmesinde bulundu.

Yalçın, “Yapacakları en iyi iş, bir an evvel Cumhur İttifakına iltica ve iltihak etmek olur” dedi.

“Gelecek ve DEVA partilerinin geleceğini nasıl görüyorsunuz? Kimden oy geçişi olabilir? Cumhur ittifakından mı Millet ittifakından mı?” sorusuna yanıt veren Yalçın, “Bunlar naylon parti… En küçük darbede delinebilecek, örselenecek yapıdalar… Seyircisi olmayan bir futbol takımı gibiler. Bunlar tabansız…” diye konuştu.

İki partinin seçmen kitlesi olmadığını bildiren Yalçın, “Üstelik çaplarına bakmadan kemikleşmiş siyasi parti oylarına talipler… Aslında bunlar, daldan bir elma düşmesini bekleyen sürüngenler, ağına bir böceğin takılmasını bekleyen örümcekler, savanda bir canlının kendi kaderiyle ölmesini veya parçalanmasını bekleyen akbabalar, aslanın yemlerinden artanla yetinmek zorunda kalan sahra tilkileri gibiler. Bıkkın ve küskün seçmenlerin tuzaklarına düşmesini bekliyorlar. Oysa yıllardır oy verdiği partiye bir şekilde tepkili olan Türk seçmeni bile öylesine bilinçli ki bunları ancak mizah malzemesi yapar. Bunların politikada geleceği de yok, dertlerinin devası da” ifadesini kullandı.

Artık siyasette iklim değişikliği olduğunu savunan Yalçın şunları kaydetti:

Politikanın yeni dinamiklerine göre bunların halk nezdinde itibar kazanma şansları yok. Yapacakları en iyi iş, bir an evvel Cumhur İttifakına iltica ve iltihak etmek olur. Uzun vadede zaten şimdinin kimi muhalifleri de yelkenleri indirip bizim limanlarımıza yanaşacak. Cumhur İttifakı giderek daha büyüyecek ve bütün siyaset limanlarına hâkim ve kalıcı olacak.

 

Beyaz Gazete

DAHA FAZLA HABER OKU