Microsoft neredeyse tüm mağazalarını temelli kapatacağını açıkladı

Bill Gates geçen mart ayında hayır işlerine ve iklim değişikliğiyle mücadeleye daha çok zaman ayırabilmek için Microsoft'tan istifa etmişti (Reuters)

Microsoft neredeyse tüm mağazalarını kapatacağını açıkladı.

Şirket, dünyanın dört bir yanında, dijital olmayan mağazalarını kapatacağını ve buralardaki çalışanlarını uzaktan çalışmaya ya da Microsoft'un kurumsal tesislerine yönlendireceğini söyledi.

Şirket modern perakende mağazalarının ilkini 2009'da, yaklaşık olarak Windows 7'yi piyasaya sürdüğü sırada açmıştı. Şirket o zamandan beri, yalnızca ürün satışında değil, yazılım ve donanımlarının tanıtımında da kullandığı 100'ün üstünde mağaza açtı.

Mağazalar, Apple Store'un Genus Bar'ına benzer şekilde Microsoft ürünleriyle ilgili destek hizmeti de sundu. Müşterilerin mağazalarda beklerken Xbox oynama olanağı da bulunuyordu.

Microsoft Londra, New York, Sydney ve Seattle yakınlarındaki merkez üssü Redmond'daki 4 mağazasını açık tutacak. Ancak şirket, açıklamasında, bunları da "yeniden şekillendireceklerini" belirtti.

Mağazaları açık tutmak yerine şirketin üç özel alana odaklanacağı ifade edldi. Çalışanları halihazırdaki müşterilere destek hizmeti sunmaya devam edecek; şirket, internet siteleri gibi "dijital mağazalara" yönelecek ve belirtilen mekanlarda hizmete devam edecek olan mağazalar değişecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Microsoft'un New York'taki Beşinci Cadde ve Londra'daki Regent Caddesi'ndeki perakende mağazaları dünyanın en işlek ve pahalı mekanları arasında. Öte yandan, mağazaların tam olarak ne şekilde değişeceğine veya şimdi üstlendikleri görevi üstlenmeye devam edip etmeyeceklerine dair kesin bilgiler verilmedi.

Kararın, Xbox, Windows ve donanım ürünleri de dahil olmak üzere çeşitli ticari alanlardaki satışların online mecraya giderek daha fazla kaydığı için alındığı belirtildi.

Microsoft açıklamasında koronavirüs pandemisine veya yol açtığı tecrit önlemlerine atıfta bulunmasa da mağaza çalışanlarını son birkaç aylık "olağandışı" dönemdeki gayretlerinden dolayı kutladı.

Açıklama daha ziyade, gelecekte de devam edeceğini söylediği online satışlara yönelime odaklandı.

 


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU