Gelecek Partisi eylül başına kadar büyük kongresini yapmak istiyor, 'baskın seçime' karşı yol haritaları oluşturdu

59 il başkanı atayan Gelecek Partisi, 3 ay içinde il, ilçe ve genel merkez kongrelerini bitirmeyi hedefliyor

13 Aralık 2019 günü Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkanlığı'nda kurulan Gelecek Partisi teşkilatlanma çalışmalarına hız verdi. 

Son atananan Osmaniye, Siirt ve Yalova İl Başkanları'nın ardından Gelecek Partisi 59 ilde kurucu il başkanını belirledi. 

Partisinin teşkilatlanma çalışmalarıyla ilgili Independent Türkçe’ye bilgi veren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Nedim Yamalı şimdiye kadar 59 il başkanının dışında 249 da ilçe başkanı atandığını söyledi. 

Ekipler sahada çalışmalar yaptı

İl başkanlarının belirlenmesinde ön çalışmayı Kurucular Kurulu’nun yaptığını ve 30 kişilik koordinasyon ekibi oluşturulduğunu belirten Yamalı, “Bu ekipler tüm Türkiye’yi dolaştı ve alanda çalışmalar yapıldı. Hem daha önce bizimle beraber yürüyen arkadaşlarımızla hem de yeni müracatlarla ilgili mülakatlar yapıldı. Bu mülakatların neticesinde belirlenen isimler genel merkeze geldi ve son mülakata da burada girdiler. Nihayetinde genel başkanımızla birlikte son karar verildi” dedi.

Yamalı, il ve ilçe başkanlığı için çok sayıda müracaat aldıklarını ifade etti.
 

Nedim Yamalı.jpg
Gelecek Partisi Teşkilat Başkanı Nedim Yamalı

 

Büyük kongre ne zaman?

Pandemi süreci başlamadan 40’tan fazla il başkanı atadıklarına dikkati çeken Yamalı, “Pandemi sürecinde mülakatlara 2,5 ay ara verdik, yoksa şimdiye kadar bitirmiş olurduk” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi’nin geçen hafta ilçe kongrelerine başladığını kaydeden Yamalı, haziran ayı içinde ilçe, temmuzda ise il kongrelerini bitirmeyi planladıklarını, ağustos sonu ve eylül başı itibariyle de genel merkez kongresini yapmayı hedeflediklerini belirtti.

“Seçime gireceğiz”

Kanunen bir siyasi partinin seçime katılabilmesi için teşkilatlanmasını tamamlayıp büyük kongresini yaptıktan 6 ay zaman geçmesi gerekiyor.

Seçimin zamanında yapılması durumunda Gelecek Partisi’nin seçime girmesinin önünde bir engel olmadığını ifade eden Yamalı, “Bu yıl içinde yapılacak olan bir erken seçime girebilmemizin önünde hukuki engeller var ama seçime girmenin de çeşitli yolları var. Elbette birçok yol haritamız var. Bu haritalardan birini mutlaka gerçekleştirerek seçime gireceğiz” şeklinde konuştu.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU