"Sürü bağışıklığı müzik festivali" uzmanların uyarılarına rağmen Temmuz'da yapılacak

Etkinliğin organizatörleri, "İnsanlar olarak başka insanlarla temasa İHTİYACIMIZ var" diyor

Birçok ülkede tecrit hafifletilse de uzmanlar sosyal mesafe önlemlerine uymak gerektiğini söylüyor (Pixabay)

Dünyanın ilk "sürü bağışıklığı festivali" tıp uzmanlarının tavsiyesinin aksine gelecek ay gerçekleşecek.

Koronavirüsün yayılımını sınırlandırmak için dünya çapında müzik etkinlikleri iptal edilirken, üç günlük festivalin ABD'nin Wisconsin eyaletindeki Ringle kentinde Temmuz'da başlaması planlanıyor.

Sürü Bağışıklığı Festivali'nde performans sergileyecekler arasında Static-X, Nonpoint, Dope, Bobaflex ve Royal Bliss gibi sanatçılar yer alıyor.

"Mini festival" diye nitelenen etkinlik, Q&Z Expo Merkezi'nde açık havada düzenlenecek. Etkinlik tanıtımlarında sosyal mesafe önlemlerinin bahsi geçmiyor.

Etkinliğin organizatörlerinden biri, Facebook'taki paylaşımında şöyle yazdı:

Tecrit başladığında ilk düşüncem 'Pekala, hepimiz iki haftalığına bunu yapabiliriz' olmuştu. Ama sonra sürdükçe sürdü, işler iptal ediliyordu ve sadece bu Kovid için değil, zihinsel, fiziksel ve finansal açıdan da insanlar için endişelenmeye başladım.

İnsanlar olarak başka insanlarla temasa İHTİYACIMIZ var. Kendi başına MÜZİK harika ama eminim hepiniz biliyorsunuz, canlı yayınlar ihtiyacımız olan CANLI'yla aynı değil, etrafımızdaki insanlarla MÜZİĞİ iliklerimize kadar hissetmeliyiz ve tüylerimizin diken diken olmalı. Bu hepimizi, hissetmediğimiz sürece anlayamayacağımız bir yolculuğa çıkarır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Etkinlik, pandeminin başlangıcından bu yana, tanınmış isimlere yer veren ilk rock festivali olacak.

"Sürü bağışıklığı" teorisi, virüsün nüfus içinde yayılmasına izin vermenin, insanların hızla bağışıklık geliştirmesini sağlayacağını ve böylece virüsün başkalarına bulaşma olasılığının azalacağını varsayıyor. Birçok tıp uzmanının itiraz ettiği bu teori, Avrupa genelindeki ülkelerde bir pandemi stratejisi olarak kabul görmüyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU