Karadziç 2016'da soykırım, insanlık suçu ve savaş suçundan 40 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
Karadziç yeniden yargılanmak için temyize başvurmuş, savcılık ise cezasının ömürboyu hapse çevrilmesini talep etmişti.
Üst mahkeme Sırp liderin itirazlarını geçerli bulmadı.
Mahkeme, sivillerin katliamında Karadziç'in rolünü teyit ederek Temmuz 1995'te 8 binden fazla Müslüman Boşnak erkeğin Srebrenitsa'da öldürülmesine yönelik soykırım suçlamasını muhafaza etme kararı aldı.
Nisan 1992'de Bosna - Hersek'teki Sırp Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçilen Karadziç, Sırbistan ile yakın bağları korumak için çabaladı.
Bu çabaların sonucu olarak da, iç savaşta Boşnaklara yönelik bir etnik temizlik başladı. Sırp topraklarında yaşayan Boşnak ve Hırvatlar bölgeyi terk etmek zorunda kaldı.
Cinayet, sürgün, tecavüz ve rehin alma gibi çok sayıda suçla birlikte yürütülen etnik temizlik sonucu, onbinlerce insan hayatını kaybetti.
11 Temmuz 1995'de BM tarafından güvenli bölge ilan edilen ve Hollandalı askerlerin denetimine verilen Srebrenitsa kentinde 8 bine yakın Boşnak erkek, Sırp güçleri tarafından katledildi.
BM, Srebrenitsa'daki katliamı "soykırım" olarak niteledi.
73 yaşındaki Karadziç, "dünyanın en insancıl hapishanesi" olarak bilinen Lahey yakınlarındaki Scheveningen gözaltı merkezinde kalıyor.
Ankara'dan ilk yorum: Yerinde bir karar
Dışişleri Bakanlığı, Bosnalı Sırpların eski lideri Radovan Karadziç'in müebbet hapse mahkum edilmesi kararının doğru bir karar olduğunu bildirdi.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Söz konusu karar katledilen Boşnak kardeşlerimizin acısını dindirmese de adaletin tecellisi bakımından doğru bir karardır." denildi.