AK Parti ve CHP’li yetkililerin dezenformasyon tartışmasına Altun’un avukatından açıklama

AK Parti’li Ünal’ın iddiasına CHP’li Kaftancıoğlu yanıt verdi, İletişim Başkanı Altun’un avukatı da tartışmayla ilgili olarak açıklama yaptı

Fotoğraf: Reuters

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın, Twitter'ın 7 binden fazla hesabı kapatmasının ardından CHP'li Mücahit Avcı'ya yönelik paylaşımına CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan tepki geldi.

Tartışılan görselle ilgili olarak da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un avukatı bir açıklama yaptı.

Twitter, Türkiye’den 7 bin 340 hesabı manipülasyonu engelleme politikalarını ihlal ettikleri gerekçesiyle kapattığını açıkladı.

Twitter, bu hesapların AK Parti gençlik faaliyetleri ile bağlantılı olduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Altun bu iddiayı yalanladı. Ancak iki parti arasındaki tartışma başka bir konu üzerinden devam etti.

Twitter’ın kararına tepki gösteren Ünal, CHP'ye ait “CHP.net” üzerinden itibar suikasti yapıldığını ve Twitter'ın bununla ilgili olarak harekete geçmediğini yazdı.

Ünal, “'CHPnet'adı altında kapalı devre bir sistem üzerinden sosyal ağlardan nöbet usulü itibar suikasti yapanlar kurdukları linç mekanizmaları ile hertürlü dezenformasyonu gerçekleştirenler Twitter’ın ilgi alanına girmiyor.Raporu hazırlayanların kimliği bu durumu açıklıyor" ifadesini paylaştı.

Kaftancıoğlu, görselin sahte olduğunu bildirdi

Paylaşılan görselin sahte olduğunu belirten Kaftancıoğlu, "CHPnet görselini yapanlar iyi keklemişler arkadaşı, yeşil top beyinde hipoksemiye yol açıyor anlaşılan. Şaka gibi hatta şaka" dedi.

Altun’a yanıt verdi

Altun’un Twitter’dan “Fitnecilere, #İtibarSuikasti yapmaya çalışanlara asla prim vermeyeceğiz!” ifadelerini de kullanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın videosunu paylaşmasına yanıt veren Kaftancıoğlu, “Partiliniz Mahir Ünal, CHP’ye suikast yapma düşüncesiyle paylaştığı fotoşop görselle aslında size itibar suikastliği yapıyor.. Bilginize @fahrettinaltun Rahat olun CHP varsa herkes için var:)” ifadesini kullandı.

Altun’un avukatından açıklama

Altun'un avukatı Sezgin Tunç, "CHP'ye ait platformda sinsi ve haince planlanan bu tasarı, bir süredir sistematik ve kesintisiz bir şekilde müvekkiller Fahrettin Altun ve Fatmanur Altun aleyhine yürütülen itibarsızlaştırma kampanyasını ve bu kampanyanın arkasındaki aktörü ortaya çıkarmıştır" ifadesini kullandı.

Tunç, yaptığı açıklamada, 12 Haziran'da CHP üyesi ve yöneticisi Mücahit Avcı'nın CHP'nin iç iletişim portalı "CHPNet" platformunda yaptığı iddia edilen beyanların alenileştiğini söyledi.

Bu nedenle Altun ve eşi Fatmanur Altun adına açıklama yaptığını aktaran Tunç, "Avcı'ya ait olduğu iddia edilen hesaptan CHP'nin iç iletişim portalı 'CHPNet' platformunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'diktatör' hakaretinde bulunulduktan sonra kendisine doğrudan zarar verme kastıyla müvekkil Fahrettin Altun'a kolayca zarar verilebileceği, bu suretle gerçek amaçları olan sayın Cumhurbaşkanımıza zarar verilmesi hedefi izhar edilmiş olup bu beyanları içeren görüntü yazılı ve görsel medyada yayınlanmıştır" ifadesine yer verdi.

"CHP'ye ait platformda sinsi ve haince planlanan tasarı, bir süredir sistematik ve kesintisiz bir şekilde müvekkiller Fahrettin Altun ve Fatmanur Altun aleyhine yürütülen itibarsızlaştırma kampanyasını ve bu kampanyanın arkasındaki aktörü ortaya çıkarmıştır" ifadesini kullanan Tunç, şunları kaydetti:

Bu kişi ve kişilerin siyasi hasımlığın da ötesinde başta Cumhurbaşkanımız Erdoğan olmak üzere, yakın çalışma arkadaşlarına yönelik, gözlerini kin ve nefret bürümüş halde sadece zarar vermek kastıyla hareket ettikleri bir kez daha açığa çıkmıştır. Bu kin ve nefretin bir sonraki adımı müvekkil ve ailesine yönelecek bedeni ve cismani zarar girişimi olacaktır. Bir süre önce müvekkillerin İstanbul'daki ikametgahları etrafında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, CHP İstanbul İl yönetimi ve milletvekilleri tarafından yürütülen kumpas girişiminin ve tecavüzün arkasındaki kirli ve kinli yüz kendini bir kez daha göstermiştir.  Bu menfur amaçları doğrultusunda hiçbir insani, ahlaki ve hukuki sınır tanımadan kişinin mahremiyetinden konut dokunulmazlığına kadar her değeri ezip çiğneyen bu azgın zihniyete karşı daha önce de yaptığımız gibi, iddiaların gerçekliği ve sorumluların tespiti için müvekkiller adına tüm hukuki yollar sonuna kadar kullanılacak ve neticeleri adım adım takip edilerek kamuoyu ile paylaşılacaktır.

CHP'li Onursal Adıgüzel'den AK Parti'li Mahir Ünal'a cevap

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın iddialarına ilişkin olarak, "Asılsız, sonradan üretildiği belli olan belgelerle CHP'nin kurumsal kimliğini hedef almaya başladılar ve gündemi bu şekilde meşgul ediyorlar" dedi. 

Adıgüzel, Twitter'ın Türkiye'deki bazı hesapları kapatmasıyla ilgili CHP İstanbul İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyerek Ünal'ın iddialarına cevap verdi.

Mahir Ünal'ın sosyal medya hesabında konuyla ilgili yaptığı paylaşıma değinen Adıgüzel, şu değerlendirmelerde bulundu:

Asılsız, sonradan üretildiği belli olan belgelerle CHP'nin kurumsal kimliğini hedef almaya başladılar ve gündemi bu şekilde meşgul ediyorlar. Vatandaşın asıl meselesiyle uğraşmak yerine başka suni gündemlerle gündemi saptırmak aslında AKP'nin bir taktiği haline geldi. Bu taktik artık Türkiye'de herkes tarafından çözülmüş durumda. Yeter ki ekonomik buhran, işsizlik, kaynamayan tencere, birikmiş faturalar konuşulmasın. Bütün taktikleri gündemi karşılıklı çatışmalara çevirmek ve CHP'yi hedef göstermek.  Twitter 7 bin 340 hesabı kapattı. AK Parti'nin kimyasını bozmuş olmalı ki dünden beri AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, amatörce hazırlanmış, az çok internetle haşır-neşir olan herkesin kolaylıkla ayırt edebileceği bir görselle CHP'nin kurumsal kimliğini, CHP'nin üyelerini hedef almıştır. Günümüzün teknolojik gelişmeleriyle böyle sahte ve çeşitli araçları kullanarak üretilen görselleri her platforma bulmak çok kolay.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU