Hindistan’da 3 kişiyi öldüren kaplana ömür boyu hapis

Hindistan'da 3 kişiyi öldüren ve "insan hayatı için tehlikeli" diye tanımlanan bir kaplanın yaşamının geri kalanını kafeste geçirebileceği açıklandı

Hindistan'da hükümet verilerine göre 2014 ve 2019 arasında yaklaşık 225 kişi kaplan saldırılarında öldü (AP)

Hindistan'da iki yıl önce önce yeni bölge aramak için kaydedilmiş en uzun mesafeyi en kısa sürede aşarak haberlere konu olan kaplan, 3 kişiyi öldürdüğü için yaşamının geri kalan kısmını parmaklıklar ardında geçirebilir.

5 yaşındaki 180 kiloluk kaplan Ağustos ve Aralık 2018 tarihleri arasında, Maharaştra eyaletine bağlı Chandrapur'dan Madya Pradeş eyaletindeki Palaspani'ye kadar olan 510 kilometrelik yolu kat etmişti.

Ancak yeni bölge arayışındaki kaplan güzergahı üzerindeki 3 kişiyi öldürmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Times of India'nın (TOI) haberine göre, Kanha Ulusal Parkı'ndaki kaplan, cumartesi günü uyuşturularak Madya Pradeş eyaletinin merkezi Bhopal'deki Van Vihal Ulusal Parkı ve Hayvanat Bahçesi'ne götürüldü.

2018'de yakalanan kaplana daha önce birden fazla kez doğada yaşama şansı tanındığını ancak kaplanın insan yerleşimlerinin bulunduğu alanlara gelmeyi sürdürdüğünü belirten yetkililer, Ulusal Kaplan Koruma Otoritesi'nin yönergelerine uyumlu olarak "insan hayatı için tehlikeli" olarak sınıflandırılan kaplanın yaşamının geri kalanını tek başına kafeste geçirebileceğini söyledi.

Kaplanın götürüldüğü Van Vihar Ulusal Parkı ve Hayvanat Bahçesi'nde şu anda 14 kaplan bulunuyor ancak sadece 4 tanesi ziyaretçilere teşhir ediliyor.

"Tehlikeli" olarak sınıflandırılanlar ve yetim kaldıkları için kurtarılan kaplanlar ziyaretçilerden uzakta ayrı kafeslerde tutuluyor.

Van Vihar Direktörü Kamlika Mohanta, TOI'ye yaptığı açıklamada "Kaplanın alışması ve yatıştırılması biraz zaman alacak. Davranışlarını gözlemleyeceğiz. Şimdilik tek başına kafeste kalacak. Merkezi Hayvanat Bahçesi Otoritesi kaplanın teşhir edilip edilmeyeceğine ya da tellerle sınırlanan safari alanına salınıp salınmamasına karar verecek" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe,Times of India, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU