Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümü CHP ile MHP’yi karşı karşıya getirdi

Aleyna Ç.’yi darp ettiği iddia edilen erkek arkadaşı Ümit U.’nun MHP binasında çekildiği öne sürülen görüntüsünü paylaşarak korunduğunu iddia eden CHP'li Yıldırım’a MHP'li Yalçın, ‘partilimiz değil’ diye yanıt verdi

'Aleyna Çakır' ismini kullanan Sema Esen, geçen 3 Haziran 2002 günü Ankara’daki evinde erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Ümit U. tarafından bornoz kuşağı ile tavana asılı halde ölü olarak bulundu.

Genç kızın, Ümit U. tarafından dövüldükten sonra kaydedildiği iddia edilen ve 17 Nisan'da İnstagram’da paylaşılan video sosyal medyaya düştü ve büyük tepki topladı.

Bir ay uzaklaştırma cezası aldı

Konuyla alakalı Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Esen’in 17 Nisan 2020'de Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek şikayetçi olduğu, Ümit U. ve E.Ö. tarafından darp edildiğini ihbar ettiği aktarıldı. Açıklamada, söz konusu kişilerin gözaltına alınarak mahkemeye çıkarıldıklarını ancak serbest kaldıkları belirtildi.

Olayın ardından Ümit U. hakkında 6284 sayılı kanun kapsamında tedbir kararı uygulandığı, 1 ay koruma altına alınan Sema Esen'e yaklaşmaması ve irtibat kurmamasına karar verildiği öğrenildi.

Aleyna Çakır'ın darp sonucu baygın görüldüğü görüntüler sosyal medyada tepkiye neden oldu

 

Ölüm nedeni intihar mı başka neden mi?

Şimdi Esen’in ölüm nedeni ve intihar ettiyse buna yol açan faktörlerin ne olduğu araştırılıyor.

Esen’i darp ettiğine dair görüntülerin ardından kamuoyunda büyük tepki çeken Ümit U.’nun MHP ilçe binasında çekildiği iddia edilen görüntüler de farklı bir tartışmayı başlattı.

silahlapoz.jpg
Ümit C.'nin silahla çekilmiş pozları da sosyal medyada yer aldı / Fotoğraf: Twiter

 

CHP'li Yıldırım: Siyasi kimliğinden dolayı korunduğu iddia ediliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya attığı tweette ümit U.'nun siyasi bağlantısına dikkat çekerek şu iddiada bulundu:

 

#aleynaçakır'ın intihar etmediği, Ümit Can Uygun tarafından öldürüldüğü, zanlının siyasi kimliğinden dolayı korunduğu iddia ediliyor. Daha önce de Aleyna Çakır'ı dövüp sosyal medyada paylaştığı görüntüler var. İktidar ortaklarının ölümün nedenini ortaya çıkarma sorumluluğu var.

WhatsApp Image 2020-06-06 at 18.28.15.jpeg
MHP İlçe binasında fotoğraf çektiren Yalçın'ın MHP üyesi olmadığı Yalçın tarafından iddia edildi / Fotoğraf: Twitter


MHP'li Yalçın'den cevap geldi, partileriyle ilgisi olmadığını iddia etti

Kaya’nın bu iddiasının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın peş peşe attığı sekiz tweette MHP’nin kadına karşı şiddete karşı tutumunun belli olduğunu belirterek, söz konusu kişinin MHP’nin üyesi olmadığını, partiyle ilgisinin bulunmadığını öne sürdü.

CHP’yi yalan söylemekle iftira atmakla suçlayan Yalçın’ın hedefinde Yıldırım da vardı. Şu sözlerle Yıldırım’a yüklendi:

Bu temel düstura uygun bir şekilde ismi lazım olmayan bir CHP genel başkan yardımcısı ve şakirtleri bir resme dayanarak “partimizle hiçbir alakası olmayan” bir şahıs üzerinden partimizi ve camiamızı sosyal medyada hedef göstermeye çalışmaktadır.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU