The Walking Dead teorisi: Rick Grimes aslında ölümsüz mü?

*Diziye ve çizgi romana dair spoiler içerir – bizden uyarması*

The Walking Dead’in Rick Grimes’ı bir lider, bir savaşçı ve bir şerif ama aynı zamanda ölümsüz mü?

The Walking Dead, Rick diziden ayrılıp kendi solo filmine geçirilene kadar bu karakterin zombi kıyametindeki hayatta kalma mücadelesini 8 sezondan fazla bir süre boyunca işledi.

Zombi virüsü aslen Robert Kirkman’ın çizgi romanına dayanan The Walking Dead’in başat öncülü olsa da salgının nedeni tam anlamıyla ortaya çıkmadı.

Hayranların, enfeksiyonun nasıl yayıldığına dair bir tahmini var. Buna göre The Walking Dead’in zombi virüsünü dizideki herkes taşıyor. Virüsün faal hale gelmeyi bekleyen bir uykuda olduğu dizide ortaya çıkmıştı ancak kökeni yine de özellikle keşfedilmemiş şekilde bırakılmıştı.

Yıllar boyunca epey etkileyici birçok The Walking Dead teorisi ortaya çıktı. Hikayeyi Carl Grimes’ın yaşlı halinin anlattığını öne süren “İhtiyar Carl’dan” (Old Man Carl) dizinin Rick’in aklındaki bir koma rüyası olduğunu belirten teoriye kadar hayranların The Walking Dead’in sırlarıyla ilgili çok sayıda fikri vardı.

rick.jpg
Rick Grimes karakterini aktör Andrew Lincoln canlandırıyor (IMDb)

 

Öte yandan 2020’de bu teoriler seyrekleşti. Kirkman’ın çizgi roman serisi sona erdi (Rick’in koması teorisini yalanlarken İhtiyar Carl’ı bir nevi doğrulayarak), AMC’nin TV dizisiyse hızla 11. sezonuna ilerliyor ve asli kaynağını yakında tüketecek. An itibarıyla hayranların spekülasyon yapabileceği başat konu CRM diye bilinen gizemli helikopter ekibi.

Screen Rant’ta yer alan habere göre uzun süredir ortada duran ilginç bir The Walking Dead teorisi var ki bunun doğruluğu hala televizyonda kanıtlanabilir: Rick Grimes’ın ölümsüzlüğü.

Bu düşünce aşağı yukarı The Walking Dead’in popülaritesi ilk yükseldiğinden beri var ve teorinin farklı türevleri bulunuyor. Bunların içinde en popüler teorilerden biri de Reddit kullanıcısı inexplorata’nın teorisi. Rick’in ölümsüz olması kulağa ne kadar çılgınca gelse de fikri (çoğu dolaylı yoldan olmak üzere) destekleyen bazı deliller var.

Rick’in zombi virüsüne karşı bağışıklığı olabileceğini öngören bir dizi teori var; bu çizgi romanda nihai olarak yalanlanmıştı ama ekranda henüz test edilmedi.

Ölümsüzlük teorisi birkaç adım daha öteye gidip salgının kökleriyle de ilişkileniyor. Başlangıcı bilinmediğinden The Walking Dead’in virüsünün tamamen insan elinden çıkmış olma ihtimali var. Peki ölüleri geri getiren bir mikrop geliştirmenin ardındaki motivasyon ne olabilir?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Muhtemelen bu sorunun en belirgin cevabı ölümsüzlük; ölüme biyolojik bir çözüm üretmek. The Walking Dead’deki dünyanın durumuna bakıldığında belli ki program hesaplandığı gibi gitmemiş, denekler ölüme karşı gelse de bunun bedeli zihinsiz yamyamlara dönüşmeleri olmuş. Bu deneylerin ardındaki kişiler her kimse ölümü aldatmayı hedeflemiş ve bir şekilde onu çok daha kötü hale getirmiş.

Teorinin ikinci kısmı, salgına başarısız olmuş bir ölümsüzlük deneyinin neden olduğu varsayımına dayanarak virüsün sınırlı sayıda insan üzerinde işe yaramış olup olamayacağını soruyor; mesela Rick Grimes.

Bu teori de Rick’in de herkes gibi zombiye dönüştüğü çizgi romanda başarısız oluyor ama TV dizisi tamamen farklı bir yönde ilerleyebilir. Rick, The Walking Dead’in ilk sezonunda ölümcül olabilecek ve kendisini komaya sokan bir kurşun yarasından sağ çıkıyor ve yıllar sonra vücudunu delip geçen bir kazık ve bir patlama onu öldüremiyor. Bu mucizevi iyileşmeler ana karakteri koruyan bildik kurgusal zırh da olabilir tabii ama işin biyolojik bir tarafı da olabilir mi?

Virüsün ölümsüzlük vermesi planlanmışsa belki de bu plan nüfusun küçük bir bölümünde arzu edilen etkiyi sağlamış olabilir. Bu da dizinin eski baş karakterinin etrafına doladığı, sürekli kurtulmasını sağlayan giz perdesini açıklayabilir. Neticede yeni dünyanın Rick Grimes’a ihtiyacı var.

The Walking Dead’in zombi kıyametini gerçeklikle uyumlu hale getirmedeki üstün çabaları göz önüne alındığında Rick’in ölümsüz olma ihtimali son derece düşük. Ölümsüz bir Rick’in bu kadar kolay yaralanmayacağı veya yaşlanma emareleri göstermeyeceği de söylenebilir.

Dahası Rick dünyada ölümsüzlük virüsünün doğru çalıştığı tek insan olamaz. Öyleyse dizide ölüme bu denli meydan okuyan becerilere sahip başka karakter neden yok?

Rick Grimes’ın ölümsüzlüğü eğlenceli ve ilginç bir teori ve The Walking Dead’in geleceğinde doğruluğu kanıtlanabilir ama bunun hikayenin ahengi ve ilerleyişi üzerinde yapacağı etki seyircilerin çoğunun kolay sindireceği bir şey olmaz.

 

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU