En popüler yaz filmi anketinde Star Wars, Avengers: Endgame’i geride bıraktı

Oyların neredeyse yüzde 81’ini Star Wars: Bölüm 3 – Sith’in İntikamı aldı

Yaz filmlerinin popülerite sıralamasını yapan bir ankette Star Wars: Bölüm 3 – Sith’in İntikamı (Star Wars: Revenge of the Sith), Avengers: Endgame’i geçti.

Marvel Sinematik Evreni’nde Infinity Saga’yı sona erdiren ve farklı süper kahramanları bir araya getiren film 2,79 milyar doların (yaklaşık 19 milyar TL) üzerinde hasılat yaparak tüm zamanların en büyük gişe hasılatı ünvanını Avatar’ın elinden almıştı.

Star Wars önbölüm üçlemesinin son filmi olan Sith’in İntikamı 15 yıl önce bu hafta gösterime girmiş ve eleştirmenlerden pek iyi yorumlar almasa da 868 milyon dolarla (yaklaşık 5,9 milyar TL) kendi ölçeğinde başarılı olmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

O zamandan bu yana önbölüm üçlemesinin hayran sayısı epey genişledi, özellikle Reddit gibi çevrimiçi topluluklarda bazı hayranlar filmin Skywalker destanı içindeki en iyi film olduğunu iddia etti.

Screen Rant'ta yer alan habere göre Rotten Tomatoes’un en sevilen yaz filmlerini belirlediği Ultimate Summer Movie Showdown anketinde Sith’in İntikamı, gişe rakamlarındaki farka rağmen Endgame’e galip geldi.

Anket hayranların en sevdikleri yaz filmlerine çetin bire bir karşılaşmalarda oy vermesine olanak sağlıyor. İş Marvel Sinematik Evreni’yle Star Wars arasında seçim yapmaya geldiğindeyse klasik bilimkurgu serisi kazandı.

Rotten Tomatoes, Sith’in İntikamı vs Endgame anketine 550 binin üzerinde hayranın katıldığını ve oyların neredeyse yüzde 81’inin Star Wars filmine gittiğini açıkladı.

Orijinal üçlemedeki tüm filmlerin de Sith’in İntikamı’nın yanı sıra dördüncü raunda kadar gelmesiyle Star Wars serisi ankete egemen. Oylamanın üçüncü raunduna kadar çıkabilen Marvel Sinematik Evreni filmi olmadı.

Diğer kıran kırana mücadelelere katılım daha düşük oldu; Avengers: Sonsuzluk Savaşı (Avengers: Infinity War) ile Kara Şövalye Yükseliyor (Dark Knight Rises) arasındaki oylamaya 400 bin kişi katılırken (bu oylamayı Kara Şövalye Yükseliyor kazandı), Star Wars vs Kara Şövalye (The Dark Knight) için 217 bin oy verildi. Diğer kafa kafaya oylarsa 175 binin üzerinde oy toplayamadı.

 

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU