Üstün Dökmen'in "Başörtülü rehberlik öğretmeni olamaz" sözleri tartışma yarattı

Eğitim Bir-Sen hem Dökmen'e hem de Dökmen'e plaket veren başörtülü Sakarya Milli Eğitim Müdürü'ne tepki gösterdi

Prof. Dr. Üstün Dökmen / Fotoğraf: www.ustundokmen.com.tr

Prof. Dr. Üstün Dökmen’in başörtülü öğretmenlerle ilgili sözleri tartışma yarattı.

Dökmen, Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından rehberlik öğretmenlerine yönelik düzenlenen eğitim seminerinde konuştu. Psikolog Dökmen “Nasıl bir pilot sarhoş olmamalı, bir Hristiyan psikolog haç takmamalı ise; rehberlik öğretmeni de başörtülü biri olamaz. Meslek icra edilirken ‘İnşallah, Maşallah, hayırlısıyla’ gibi cümleler sarf edilmemelidir” ifadelerini kullandı.

Eğitim Bir-Sen’den Dökmen’e tepki

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Twitter hesabından yaptığı açıklamada Üstün Dökmen’e tepki gösterdi. Yalçın “Daha önce MEB'in Antalya'daki bir toplantısında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerini hedef alan Üstün Dökmen, şimdi de Sakarya'da başörtüsü konusundaki önyargısını ortaya dökmüş. Önyargılarını, zırvalarını güya bilimsellik maskesiyle yedirmeye kalkmış… Bu adamın yaptıkları ‘Küçük Şeyler’ değil” ifadelerini kullandı.

Dökmen'e plaket tartışması

Sadece Üstün Dökmen’in sözleri değil program sonunda Sakarya Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un Dökmen’e plaket vermesi de tartışma yarattı. Eğitim Bir-Sen Sakarya 1 No’lu Şube’den yapılan açıklamada, kendisininde 28 Şubat mağduru olduğunu ifade eden başörtülü Milli Eğitim Müdürü Durmuş’a şu ifadelerle tepki gösterildi:

“Sayın başörtülü, inancından ötürü başını örten İl Müdürü! Kendilerine inançlarından ötürü hakaret edilirken, bu hakaretlere karşın birkaç kelam edilmesine dahi tahammül edemeyen bir sözde Psikoloğa tepki göstererek salonu terk eden Başörtülü Kardeşlerimiz giderlerken, siz ne yaptınız? Mağduru olduğunu iddia ettiğiniz süreçlerin sanki mini bir laboratuvar çalışması sizin de bulunduğunuz bir salonda yaşanırken, hangi tepkiyi verdiniz? Bizler tüm bu soruların cevabını biliyoruz! Ancak, bizler asıl vicdanınızın bu sorulara vereceği cevapları merak ediyoruz! Yoksa siz de, ilgili seminerde de söylendiği üzere, tarafsız olmak adına bundan sonra “Peruk!” mu takacaksınız?”

 


Fazilet Durmuş’tan açıklama

Yeni Akit’e konuşan Sakarya Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise, kendisinin de 28 Şubat başörtüsü mağduru olduğunu belirterek, o süreçte 6 yıl örtüsü sebebi ile mesleğini yapamadığını hatırlatarak, şunları dile getirdi:

“Seminer boyunca programda değildim. Programın bitiminde salona geldim. Dökmen’in programda sarf ettiği sözleri duymadığım ve orada herhangi bir arkadaşımın bu konuda bana bilgi vermediği için herhangi bir tepki göstermem mümkün değildi. Eğer sarf ettiği sözleri duymuş olsaydım toplantıyı o anda bitirirdim. Değil Üstün Dökmen kim olursa olsun bu tür konuşmalara prim verecek bir insan değilim.”
 

DAHA FAZLA HABER OKU