İmamoğlu’ndan otogar açıklaması: Kaybolmuş bir alanı İstanbul’a tekrar hediye etmenin keyfini yaşıyoruz

İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul Otogarı’ndaki yenileme çalışmalarına ilişkin, “Burayı hem taşımacılığa hizmet eden hem de şehirle bütünleşen sosyal bir alan haline getireceğiz” dedi

Fotoğraf: İBB Basın Birimi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Otogarı’nda başlatılan yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.

Çalışmalarla ilgili bilgi alan İmamoğlu; istasyon binası, kuleler, peronlar, tamir bakım merkezi, Hamidiye Caddesi ve lojistik alanlarını dolaşarak, çalışmaları yerinde denetledi.

Otogarın başta alt katları olmak üzere yenilenmesine ilişkin konuşan İmamoğlu şunları kaydetti:

Kimse belki farkında değil; ama burası İstanbul Havalimanı kadar nüfus yoğunluğuna sahip, gelişi-gidişi olan bir merkez. Bir başka özelliği de mahallelerin göbeğinde. Yani Bayrampaşa ve Esenler’in ortasında. Ne yazık ki buranın eski hali, toplumu da etkiliyor. Çevresindeki birtakım kökü alışkanlıkların merkezi konumuna gelmişti burası. Burayı devralmaya çalıştığımız, esnafla tartıştığımız, konuştuğumuz, uzlaşma çabasında olduğumuz ilk günden bugüne, değişimi hissediyorduk

Şu an oldukça iyi bir noktaya gelindiğini belirten İmamoğlu, “Arkadaşlar, birçok fiziki işi, özellikle asfalt, boyama ve ulaşımla ilgili birtakım hizmetlerimizi bayrama kadar yetiştirecekler” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, “Metro hattı buradan geçiyor. Dolayısıyla, bu istasyona giriş ve çıkışlarda, çok çağdaş ortamlar oluşturuyoruz. Şu andaki değişim bile birçok insanı mutlu etti ama devamı gelecek” dedi.
 

İBB (1).jpeg
Fotoğraf: İBB Basın Birimi


“400 bin metrekare kaybolmuş bir alan”

Otogar çevresindeki ilçelerde ciddi bir nüfus bulunduğunu hatırlatan İmamoğlu şunları kaydetti:

Vatandaşların, kültür-sanat ve bir kısım etkinlik noktasında kullanacakları meydan ve birtakım unsurlarla devreye girmiş olacak. Aslında biz, unutulmuş olan İstanbul Otogarı’nı bir anda hem taşımacılık sektörüne hizmet eden hem de şehirle bütünleşen sosyal bir alan haline getirmiş olacağız. Yani 400 bin metrekare kaybolmuş bir alanı, İstanbul’a tekrar hediye etmenin keyfini yaşıyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU