Çin Başkonsolosluğu Anadolu Ajansı’nı, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a şikayet etti

AA’nın Uygur haberine kızan Çin Başkonsolosluğu sosyal medyadan İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a şikayette bulundu

Anadolu Ajansı’nın (AA), Çin devletinin Uygur Türklerine yönelik zorla çalıştırma iddialarını gündeme taşıması, AA ile Çin’in İstanbul Başkonsolosluğu’nu karşı karşıya getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AA’nın haberine Çin merkezli Asia News, “Anadolu’nun Ajansı’nın Uygur provokasyonu kime hizmet ediyor” başlıklı haberiyle yanıt veren başkonsolosluk, haberin linkini Twitter hesabından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile paylaştı.

Başkonsolosluğun tweetinde, “Muhabirleri defalarca davet edip Xinjiang Bölgesi gerçek durumlarını yerinde incelemlerini sağladığımız @anadoluajansi’nda hala böyle asılsız haberlerin yayınlanmasını anlamakta güçlük çekiyorum. Güvenilir bir medya olmak, gerçeklere dayalı haber yapmak demektir” ifadeleri yer aldı.
 


"İddialar, CIA tarafından fonlanıyor"

Başkonsolosluğun referans verdiği haberde, ajansın haberi eleştirilerek bölgeye ilişkin iddiların kurgu olduğu ve söz konusu iddiaların CIA ve ABD Senatosu tarafından fonlandığı öne sürülüyor.

Anadolu Ajansı, South China Morning Post gazetesinde yayınlanan bir haberi abonelerine aktarmış ve Çin hükümetinin 80 binden fazla Türk'ü fabrikalara gönderdiğini belirtilmişti.



Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU